Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA: MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA POJAČALO ADMINISTRACIJU

Nove cice srpske diplomatije!

Autor: Ivana kljajić | 02.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 34

Ministarstvo spoljnih poslova užurbano je pojačalo svoju administraciju neposredno pred zabranu u vezi sa zapošljavanjem u javnom sektoru. Tek što se slegla prašina oko sumnjivog angažovanja za savetničke poslove Vanje Hadžović, poznate po obnaženim fotografijama, kabinet Ivana Mrkića zaposlio je dve savetnice za medije sličnog kalibra, kojima je jedina veza s medijskom sferom slikanje za muške magazine i učestvovanje u popularnoj seriji!

Trenutno na probnom radu: Marija Grujić

Trenutno na probnom radu: Marija Grujić

Manekenka Marija Grujić (27) i glumica  Nevena Ljubić Lojović (27) u januaru su,
uprkos zabrani, dobile radna mesta u MSP-u i savetnice su u službi za odnose s medijima

Kako „Alo!“ otkriva, manekenka Marija Grujić (27) i glumica Nevena Ljubić Lojović (27) od januara su, uprkos zabrani koju je objavila Vlada Srbije, dobili radna mesta u MSP-u i savetnice su u službi za odnose s medijima. Da izazovne poze Vanje Hadžović, sada već bivše Mrkićeve savetnice, nisu najsmeliji domet tog ministarstva, pokazuju karijere nove dve brinete koje su ekspresno dovedene.

Bivša Mrkićeva  savetnica: Vanja Hadžović

Bivša Mrkićeva savetnica: Vanja Hadžović

Golišava savetnica
Diplomatija Srbije bila je krajem 2013. u fokusu čuvenog britanskog „Dejli mejla“, i to ne zbog nekakvog Mrkićevog podviga, nego zbog prsate savetnice Vanje Hadžović, koju je na sumnjiv način angažovao. Golišava savetnica je na još sumnjiviji način primljena na Diplomatsku akademiju, ali je posle medijskog pritiska napustila tu instituciju.

- Ministarstvo spoljnih poslova selektivno primenjuje zabranu zapošljavanja u javnom sektoru. Tako su ovih dana umesto Vanje Hadžović, koja je posle medijske buke napustila MSP, u sektoru za saradnju sa medijima i odnose sa javnošću zaposlene ove dve dame. Sve je prošlo bez konkursa, nepoznato je po kojem zakonu, na koja radna mesta i kako je sve to obrazloženo Ministarstvu finansija, koje je uvelo ove restrikcije. Njihove kvalifikacije su, u najmanju ruku, čudne. Ukupno je za godinu dana zaposleno oko 300 ljudi, tako da u MSP-u sada ima oko 1.500, iako je budžetom predviđeno oko 1.000 zaposlenih - kaže naš izvor iz MSP-a.


Ivan Mrkić

Ivan Mrkić | Foto: Đ. Kojadinović

Među svim informacijama koje mogu da se nađu o Mariji Grujić udarna je ona o njenom predstavljanju u muškom magazinu “CKM“. Provokativna fotografija ove Beograđanke krasila je čak naslovnicu tog časopisa, za koji je otkrila da je po struci ekonomista, ali da je njen trenutni izbor modeling. Ne krije da voli kapitalizam, pa je obnaženo poprsje pokazala čitaocima uz komentar: „Pucajte, ovo su kapitalističke grudi“.

Iz „Selo gori, a baba se češlja“ u diplomatiju: Nevena Ljubić Lojović

Iz „Selo gori, a baba se češlja“ u diplomatiju: Nevena Ljubić Lojović

MSP se u januaru pojačao i Kragujevčankom Nevenom Ljubić Lojović, kojoj je jedina referenca za posao savetnika u službi za odnose s medijima izgleda bio prethodni posao na sličnoj poziciji u prodavnici igračaka! Nevena je, inače, glumica sa diplomom Akademije lepih umetnosti, koja se najširoj javnosti predstavila kao medicinska sestra u „Selo gori, a baba se češlja“, a trenutno je vlasnica prodavnice srebrnog nakita i izvršni producent u jednoj producentskoj kući. Kako navodi u biografiji na svom sajtu, „vlada engleskim, francuskim, španskim i latinskim jezikom“.

MSP ćuti o konkursu i kvalifikacijama
Ministarstvo spoljnih poslova nije odgovorilo na naša pitanja da li su Marija Grujić i Nevena Ljubić Lojović zaposlene posle konkursa i koje kvalifikacije su ih preporučile za radno mesto u MSP-u. Uskraćeni smo i za informaciju o tome koliko pozicija je popunjeno u MSP-u tokom decembra, neposredno pred restrikciju zapošljavanja u javnom sektoru koju je propisala Vlada Srbije. Kako se objašnjava u dopisu MSP-a, Nevena Ljubić Lojović je u MSP-u zaposlena na određeno vreme, a Marija Grujić je na probnom radu.
- Obe rade na upravnim poslovima u pres službi MSP-a. Nemaju diplomatski status niti diplomatsko zvanje. Njihov prijem i radni odnos u MSP-u u skladu su sa odgovarajućim odredbama Zakona o državnim službenicima, koji, između ostalog, propisuje da se radni odnos na određeno vreme može zasnovati zbog privremeno povećanog obima posla. Njihov radni odnos ne može da preraste u radni odnos na neodređeno vreme i nije u suprotnosti sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu – navodi se u odgovoru koji je „Alo!“ dobio od Ministarstva spoljnih poslova.

Ugasila FB profil

Zanimljivo je i da je Marija Grujić, baš u danu kada je „Alo!“ postavio pitanja o njenom angažmanu u MSP-u, ugasila svoju Fejsbuk stranicu. Dok je ona na toj društvenoj mreži bila prilično aktivna, njena koleginica Nevena na svojoj prodaje nakit. Na Linkedin profilu Nevena i ne krije da je od januara na pomenutom radnom mestu u MSP-u.

Poslednji komentari
  • keihanaikukauakahihulihe Vreme: 02.02.2014 09:08h

    To miki Mrki, i ja bih to isto uradio, necu valjda da zaposljavam neke bolesljive tetke i strine.

  • Axc Vreme: 02.02.2014 09:31h

    Sto? Sta fali?

  • rasa Vreme: 02.02.2014 10:43h

    Zbog ovakvih radnji je pukao DS a ako Vucic nesto ne ucini pucice i on na ovim izborima. Bravo za ALO, svaka cast, ora neko da vodi rcuna i o interesima Srbije

  • Neša Vreme: 02.02.2014 10:45h

    Ova Grujićeva je, vidim, več zauzela odgovarajući stav za pregovore!

  • grada Vreme: 02.02.2014 10:52h

    Vreme je za metlu u MSP, rascistiti od vrha pa na dole! Neki manijaci uporni su da se omrse po sluzbenoj osnovi! Priznacete, povoljnije je!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP