Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Nove krivične prijave protiv funkcionera

Autor: Tanjug | 29.10.2014 - 11:20:00h | Komentara: 1

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je dve nove krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da funkcioneri nisu prijavili imovinu Agenciji ili su dali lažne podatke o imovini, i to protiv pomoćnika gradonačelnika Grada Leskovca Milorada Mladenovića i člana nadzornog odbora Turističke organizacije Beograda Milenka Banovića.

Agencija za borbu protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije


Kako se navodi u saopštenju, Agencija je tokom ove godine podnela 12 krivičnih prijava zbog postojanja osnova sumnje da funkcioner nije prijavio imovinu Agenciji ili je dao lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini.
Agencija za borbu protiv korupcije je već podnela deset krivičnih prijava u 2014. godini podnela protiv Saše Ljubinkovića, Vladana Skadrića, Đorđa Jovanovića, Slavice Đukić Dejanović, Predraga Peruničića.

Tolerantna: Slavica Đukić  Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: FoNet

Prijave su podnete i protiv Gorana Ješića, Dragoljuba Peurače, Ružice Banjalučkić, Aleksandra Vuksanovića i Miloša Stojanovića.

Goran Ješić

Goran Ješić | Foto: Dejan Živančević

Od 1. januara do 1. oktobra Agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula 453 postupka radi utvrđivanja postojanja povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Dragoljub Peruača

Dragoljub Peruača

Agencija je izrekla i 389 mera upozorenja, od kojih najviše, 185, zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na funkciju, dok je 170 mera izrečeno zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po prestanku funkcije.
Agencija je izrekla ukupno 11 mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona od kojih šest neprenošenja upravljačkih prava za vreme vršenja javne funkcije u zakonom propisanom roku.

Ukupno su izrečene tri mere javnog objavljivanja preporuke za razrešenje kao i 114 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Beogradu.
Čak 52 zahteva podneta su zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po prestanku funkcije, 48 zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na funkciju.
Nadležnim javnim tužilaštvima podneto je 12 izveštaja zbog postojanja sumnje da su izvršena krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti, a koja nisu predviđena Zakonom o Agenciji, dodaje se u saopštenju.
Podneto je i 15 izveštaja nadležnim organima zbog postojanja sumnje da su izvršena krivična dela iz njihove nadležnosti, i to 11 Upravi za sprečavanje pranja novca, a četiri Poreskoj upravi.
Poslednji komentari
  • Zorana S. Vreme: 29.10.2014 13:21h

    Meni se cini da su SNS uozbiljili stvar sa bobom protiv korupcije. Samo jos da se i sudstvo uredi a sudije sklone odugovlacenju iz zna se kojih razloga, pozovu na odgovornost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP