Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REGION U STRAHU

Nove pretnje terorističkim napadima u BiH

Autor: Srna | 02.05.2015 - 20:55:00h | Komentara: 0

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su bezbednosne službe u BiH dobile dojavu o novim pretnjama terorističkim napadom u BiH.

Zvornik teroristički napad

Teroristički napad u Zvorniku šokirao region | Foto: Screenshot "Youtube"

- Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obaveštajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH, istakao je Mektić.
On je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da su sve bezbednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprineti njenom rasvetljavanju.
Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mere u vezi sa bezbednošću objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.
Mektić je rekao da je nekoliko dana pre terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podeljena svim bezbednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad.
On je ocenio da bi bilo neophodno da svaka bezbednosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbednosnim podatkom i da li su preduzeli mere i radnje u sprečavanju takvog događaja.
- Nadam se da smo iz svega toga poslednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku video sam da sve bezbednosne agencije u BiH izražavaju punu opredeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH, istakao je Mektić.
Mektić smatra da treba nešto menjati u smislu saradnje i elektronske razmene podataka između bezbednosnih agencija u BiH i tužilaštava.
- Moramo policijske i bezbednosne agencije u BiH osloboditi političkih uticaja, dok u Tužilaštvu BiH moramo uspostaviti posebno odeljenje sa tužiocima koji bi se isključivo bavili pitanjem terorizma u BiH, zaključio je Mektić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP