Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO UPRAVLJA NAJSTARIJIM DNEVNIM LISTOM NA BALKANU

Novi dokazi u aferi „Politika”

Autor: V. P. | 21.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Javnost Srbije uskoro bi mogla saznati ko je vlasnik „Politike“ i ko upravlja najstarijim dnevnim listom na Balkanu pošto je Komisija za zaštitu konkurencije došla do dokaza koji bacaju novo svetlo na ovaj slučaj, izjavio je rukovodilac Sektora za istraživanje koncentracije Boris Lamberger.

Ljiljana Smajlović

Ljiljana Smajlović | Foto: Oliver Bunić

- Razgovarali smo sa direktorom „Politike“ i pitali smo ga kako je radio i da li mu je vlasnik davao naloge za rad. On nam je odgovorio da nije, već da je to radio „taj i taj”. Sistem nažalost tako funkcioniše.

Molimo vas za još malo dodatnog strpljenja, jer se vrlo brzo dolazi do novih, bitnih saznanja i može se lako desiti da pred javnost za kratko vreme izađemo sa podacima koji će biti potpuno novi u odnosu na današnje stanje tog slučaja - izjavio je Lamberger na debati antikorupcijskog portala „pištaljka“ o vlasništvu i poslovanju u državnim medijima.

Ova izjava jednog od rukovodilaca Komisije nešto je konkretnija od odgovora koje je „Alo!“ pre dva dana dobio od ove državne institucije. Prema odgovorima našem listu ključni podaci se očekuju iz Rusije, gde je registrovana firma OOO „Eeast Media Group“, koja se dovodi u vezu sa uhapšenim šabačkim tajkunom Miroslavom Bogićevićem.
Ni glavna urednica „Politike“ Ljiljana Smajlović na pitanje „Alo!“ pre tri dana nije znala da odgovori ko je vlasnik „Politike“ i kome polaže račune, već nas je uputila na tekstove iz „Politike“ u kojima nema konkretnog odgovora na ovo pitanje. Smajlovićeva je istakla da je uređivačka politika “Politike” „samostalna i nezavisna“ što su u Savetu za borbu protiv korupcije komentarisali kao neutemenjenu tvrdnju u uslovima netransparentnog vlasništva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP