Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI INCIDENT

Novi pokušaj
presecanja Tomine kolone!

Autor: Ekipa Alo! | 21.11.2012 - 21:13:00h | Komentara: 43

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovo je doživeo saobraćajni incident sa presecanjem kolone automobila u kojoj se nalazio! Kako saznaje "Alo!", do incidenta je došlo juče oko 16 sati u ulici Jurija Gagarina, na Novom Beogradu, ali je nepoznati vozač uspeo da pobegne! Predsednik Srbije nije povređen!

Toma Nikolić u koloni

Novi saobraćajni incident sa vozilom predsednika Srbije | Foto: Đorđe Kojadinović

"Škoda" bez registarskih tablica pokušala je čak u tri navrata da preseče Nikolićevu kolonu, koja se sastoji od tri vozila, u kojoj prvo i poslednje služe za sprečavanje takvih pokušaja, a u srednjem se nalazio predsednik Srbije.

Incident se dogodio u blizini TC "Piramida", a kada je pratnja pokušala da zaustavi to vozilo, vozač "škode" je iskoristio veliku saobraćajnu gužvu zbog radova na mostu preko Ade, te je pobegao u pravcu "Imo centra".

Automatski je raspisana potragu za sivom "škodom fabijom", a u akciju je, kako saznajemo, uključena kompletna srpska policija.
O Nikolićevoj bezbednosti inače se brinu pripadnici Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti i objekata, što podrazumeva da se njegova kolona uvek sastoji od više vozila, od kojih se on vozi u jednom, a ostala služe za sprečavanje sličnih situacija.

Ukoliko se ukaže potreba, ta vozila onemogućavaju drugim učesnicima u saobraćaju da udare u predsednički automobil.
Nakon pronalaženja vozača koji je izazvao ovaj incident, kako "Alo!" saznaje u policiji, biće jasnije i da li je osoba koja je izazvala incident uopšte znala da se radi o koloni u kojoj se nalazio predsednik Srbije.

Naime, kako otkriva naš izvor, u poslednje vreme se u Beogradu često mogu sresti civilni automobili sa rotacionim svetlima, koje vozači nabavljaju na auto-pijaci u Bubanj potoku, a koje koriste ne bi li prilikom velikih saobraćajnih gužvi "odglumili" službena vozila i na taj način izbegli krkljanac.

Cilj je popravljanje slike Srbije - Tomislav Nikolić

Nije povređen u incidentu - Tomislav Nikolić | Foto: AP

Inače, ovo je drugi slučaj presecanja kolone automobila u kojoj se nalazio Tomislav Nikolić.

Prvi takav slučaj zbio se 4. novembra ujutru na autoputu Beograd-Niš.

Nikolić je bio na putu u rodnu Bajčetinu, kada je došlo do incidenta čije su potencijalno tragične posledice sprečene zahvaljujući blagovremenoj reakciji ljudi iz predsednikovog obezbeđenja koji su sa njim bili u koloni, i u koje Nikolić, kako je više puta istakao, ima potpuno poverenje.
Incident se dogodio kod Smedereva, kada je Nikolićevu kolonu sustiglo službeno policijsko vozilo načelnika saobraćajne policije generala Dragiše Simića. Simić nije bio u vozilo, već je automobiom upravljao njegov vozač Saša Pejović koji je, kako je "Alo!" već pisao, u izjavi koju je dostavio nadležnima u policiji tvrdio da nije ugrozio bezbednost Nikolića.

Štedi na obezbeđenju?!


Predsedničko obezbeđenje, kako "Alo!" saznaje, treba da se sastoji od tri vozila, koja prate ono u kojem se on nalazi. Ali, Tomislav Nikolić je insistirao da u pratnji budu samo dva, ne bi li se na taj način nešto uštedelo od državnih troškova.
- Da je u koloni postojalo i treće vozilo, taj automobil je mogao da se da u poteru za "škodom", koja u tom slučaju najverovatnije ne bi mogla da pobegne - otkriva naš izvor!

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • zivko blagojevic Vreme: 21.11.2012 21:42h

    Predsedniku je zivot ozbiljno ugrozen.Stalo se na onom prvom slucaju i sada ponovo napad.Ovo mora pod hitno da se resi.

  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 21.11.2012 21:45h

    Значи опет ишао у швалерацију ?!

  • FCB Vreme: 21.11.2012 22:04h

    Majčice mila, ako je presecanje putanje u kolima pokušaj atentata, pa ne znam kako smo mi Beograđani još uvek u životu?

  • Radovan Vreme: 21.11.2012 22:36h

    Prvo i zadnje voyilo služe za ........... !!! Za pet minuta tablice vraćene na mesto. Treći put uhvatiće tenk ako preseče kolonu vozila predsednika , ili prvo ili treće vozilo. GARANT.

  • Robin Hud Vreme: 21.11.2012 23:34h

    Ovo vec nije naivno, ali da li zaista misle da bi zaustavili promene necijom likvidacijom....??? NE NIKAKO borba protiv korupcije i borba za spas drzave Srbije bi OJACALA! Narod bi sudio tim istim ljudima kojima ovako nesto pada na pamet!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP