Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVREME OJADILO ZAPADNU SRBIJU

Novi potop od ponedeljka?!

Autor: P. V. - B. R. | 26.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Obilan kišni talas koji se u protekla dva dana obrušio nad Srbijom izazvao je katastrofalne poplave na zapadu zemlje, gde je na stotine kuća urušeno, potopljene su crkve i obdaništa, oko dvadesetak mostova odnela je voda, a hektarima oranica i usevima više nema spasa.

Posle vikenda  novi pljuskovi

Posle vikenda novi pljuskovi | Foto: Vladimir Lojanica

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović za “Alo!” upozorava da će pljuskova biti i naredne nedelje.


- Za vikend se očekuje zatišje, ali već od ponedeljka ponovo počinju lokalne kiše, pljuskovi i grmljavina. Obilne kiše biće lokalnog karaktera, pa je teško locirati ih i predvideti koja će područja biti najugroženija. Pljuskova će biti i u prvoj nedelji maja, tako da nam predstoji težak period - objašnjava Todorović.
Inače, nevreme je do sada najviše štete nanelo Vrnjačkoj Banji, gde je bujica odnela sedam mostova i poplavila 200 kuća. Zapadna Morava izlila se na oko 1.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Vanredna situacija uvedena je i u opštinama Osečina, gde se izlio Jadar, poplavivši 160 kuća, i Mionica, gde se voda ulila u mnoge kuće i oštetila lokalne puteve i mostove. Načelnik Sektora za vanredne situacije Milan Mihajlović kaže da je tokom prošle noći u mioničkom selu Ključ iz jednog objekta koji je bio okružen vodom evakuisano pet osoba.
Na teritoriji Valjeva je za 24 sata palo 66,4 litara kiše po kvadratu, Kolubara je dostigla svoj maksimum, ali se još nije izlila na područje grada. Zbog prokišnjavanja su zatvorena dva vrtića, u Novom naselju i “Zvončić“ u centru grada, a mališani su prebačeni u druga valjevska obdaništa.

Voda je ušla u crkvu Ognjene Marije u Gornjoj Toplici, dok je domaćinu R. N. iz Rakara voda prošle noći odnela stado koza i ovaca. Problema zbog nevremena je bilo i na području Ivanjice, Guče, Lučana, Užica, dok je zbog udara gromova i požara na trafo-stanicama u pojedinim selima u čačanskom kraju nestalo struje. Nevreme nije zaobišlo ni Zlatibor, gde je poplavljen hotel “Zelenkada”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP