Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR ČEPURIN, RUSKI AMBASADOR U SRBIJI, UPOZORAVA

Novi rat na Balkanu!

Autor: Ekipa Alo! | 13.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin ocenio je da Balkan nije najstabilniji region u Evropi i da i dalje postoji opasnost od potencijalnih sukoba. Takva situacija, prema njegovim rečima, zahteva veoma pažljiv pristup.

Aleksandar Čepurin

Aleksandar Čepurin | Foto: Nebojša Raus

Podsećajući na burnu istoriju Balkana u 20. veku, Čepurin je rekao da ta istorija traje i dan-danas i da je povezana sa aktuelnim ojačavanjem rusko-srpskih odnosa.


“Postoje brojne mogućnosti da sarađujemo u interesu obeju strana”, rekao je ruski ambasador, dodajući da su istorija Rusije i Srbije u prošlosti osnova i vera za buduću saradnju.

“Oni koji žele da naruše ovu mnogovekovnu istoriju mogu imati uspeha samo u nekim trenucima, ali, objektivno govoreći, sve uvek dolazi na svoje mesto”, poručio je Čepurin. On je primetio da u poslednje vreme ima onih koji sumnjaju da su balkanski ratovi bili oslobodilački i označili kraj viševekovne otomanske dominacije na jugu Evrope.

“Granice takozvanih balkanskih zemalja se i dan-danas aktivno razmatraju”, rekao je Čepurin. On je podsetio da su se velike države po odlasku Otomanske imperije sa Balkana uključile u borbu za širenje svog uticaja u regionu.

Čepurin je napomenio da je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić nedavno istakao da je katastrofi Prvog svetskog rata prethodio pokušaj određenih političkih ličnosti da potisnu druge narode, što je, vezano za odnose prema malim narodima, dovelo do sarajevske i bosanske krize.

“Srbija je i u Prvom i u Drugom svetskom ratu napravila pravilan izbor i uvek bila na strani pobednika”, naglasio je ambasador Ruske Federacije. On je izjavio da dve zemlje treba da zbiju svoje redove i da zajednički nastupaju.
“I Rusi i Srbi, kada pred njima stoje važni problemi, moraju da nađu kompromisno rešenje u interesu dveju zemalja. Pred Srbijom su neka rešenja koja su nam dobro poznata”, rekao je on.
Poslednji komentari
  • Bata Niš Vreme: 13.11.2013 08:54h

    Iskreno se nadam da će ulazak Srbije u NATO za naredni milenium da odstrani osvedočeno štetni uticaj ruske politike na Srbiju.

  • mima Vreme: 14.11.2013 06:27h

    Braca Rusi, a sve na stetu Srbije. Dovoljno mi je sto Ministarka Zorana nije prisustvovala pregovorima Rusija0Srbija, ona samo podpisuje ugovore... Zao mi je njenog truda i zalaganja, ali ce je njeni, na kraju zrtvovati zarad dobrih odnosa sa Rusima.

  • MrsiMudoje Vreme: 14.11.2013 08:05h

    Ranije Amerika i NATO a sada Rusija zarad svojih interesa zele da se preko Srbije obracuna sa protivnicima preko Nasih ledja! A dobro se Zna kako prodje magarac kada se cobani tuku prko njegovih ledja.

  • pepe Vreme: 14.11.2013 19:18h

    @Bata Niš ti si čist primer da danas svaki pav.jan kuca po tastaturi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP