Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR ANTIĆ OTKRIO JEDAN DETALJ U VEZI S KANDIDATOM SPS-A ZA LIDERA PRESTONICE

Novi šef će biti mlađi od Mrke!

Autor: M. K. | 25.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem možda sledeće nedelje razgovarati o formiranju privremene uprave u Beogradu, a potom i o personalnim rešenjima.

Ako zahtev  iz moje partije  bude da se  kandidujem za gradonačelnika, razmisliću o tome kaže Antić

Ako zahtev iz moje partije bude da se kandidujem za gradonačelnika, razmisliću o tome kaže Antić | Foto: Marko Metlaš

Kad je reč o beogradskim izborima, šef beogradskih socijalista Aleksandar Antić rekao je da bi izbore u Beogradu trebalo održati krajem februara ili početkom marta i predložio SNS-u i DS-u da tada budu održani i izbori na Voždovcu. Međutim, zamenik predsednik Skupštine Beograda Zoran Alimpić (DS) juče je izbore za Skupštinu opštine Voždovac ipak raspisao za 15. decembar.


Dačić je kazao da se još nije razgovaralo o formiranju privremene uprave u Beogradu i da će Vučić i on možda sledeće nedelje o tome razgovarati, a krajem te sedmice o personalnim rešenjima.

- Neke stranke su htele, a neke nisu, neki se nalaze u gradskoj skupštini, sve to treba dobro sabrati, pa sa takvim predlogom za donošenje odluke i kadrovskim predlozima ići na sednicu Vlade - rekao je Dačić.

On je potvrdio da će u privremenoj upravi biti odbornici SPS-a i stranki koje su do sada činile gradsku skupštinu, ali da to ne mora da bude tako jer formulacija članova zakona koji to reguliše to omogućava.

SPS traži mlađe  rešenje: Mrkonjić

SPS traži mlađe rešenje: Mrkonjić | Foto: Beta


Lider beogradskih socijalista Aleksandar Antić podsetio je da je juče istekao rok za izbor novog gradonačelnika i da su se stekli uslovi za uvođenje privremenog organa.

- Pretpostavljam da će Ministarstvo za lokalnu samoupravu uskoro pokrenuti konsultacije sa političkim strankama, koje treba da se izjasne da li će učestvovati u radu tog organa i da predlože eventualno svoje kandidate - rekao je on i dodao da stranke još nisu razgovarale o tome kako će izgledati privremeni organ niti koliko će koja stranka imati predstavnika u njemu.

- Predložio sam da SPS predstavlja član Gradskog veća Nikola Nikodijević - otkrio je Antić i dodao da u tom organu mogu da se nađu i ljudi koji nisu na odborničkoj funkciji, poput Nebojše Čovića ili Gorana Vesića, o kojima se spekulisalo u medijima. On je, međutim, rekao da je o Čoviću i Vesiću i on čuo samo iz medija.

Upitan da li će Milutin Mrkonjić biti kandidat za gradonačelnika, rekao je da veruje da će se ipak ići na mlađa rešenja, ali da će odluku o tome doneti stranke.

- Ako zahtev iz moje partije bude da se kandidujem za gradonačelnika, razmisliću o tome. Moji prioriteti uvek su bili vezani za Beograd - dodao je Antić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP