Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKLON ITALIJE

Novi softver za povezivanje policije, tužilaštva, BIA i Carine

Autor: A. D. | 06.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Promeni tradicionalnog pristupa tužilaca u borbi protiv organizovanog kriminala značajno će doprineti novi kompjuterski program koji je Italija poklonila srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal, a koji će postati operativan u narednoj godini.

Italijanske kolege sa  srpskim zvaničnicima

Italijanske kolege sa srpskim zvaničnicima | Foto: Dušan Milenković

„Novi softver omogućiće bržu obradu predmeta, bolju analizu i strateško planiranje. Povezivanje informativnih sistema policije, tužilaštva, BIA i Carine je preduslov za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala“, rekao je juče Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, na skupu u Specijalnom sudu organizovanom povodom italijanske donacije.

Radisavljević je istakao da promenu pristupa tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala iziskuje velika složenost predmeta, posebno iz oblasti finansijskog kriminala i korupcije. Franko Roberti, Radisavljevićev kolega iz Italije, prvi čovek tužilaštva za borbu protiv mafije, naznačio je da je „organizovani kriminal preplavio Evropu“, zbog čega je neophodna međunarodna saradnja, kao i da je korupcija centar tog kriminala jer „ kriminalci stalno pokušavaju da potplate državne službenike“.
Donacija je deo projekta unapređenja kapaciteta srpskog pravosuđa, vredna je 400.000 evra i sprovodi se u saradnji sa misijom OEBS-a u Srbiji. Osim softvera, Italija je dala i 50.000 evra, dok su SAD donirale 70.000 evra, a novac će biti upotrebljen za prevođenje programa na srpski jezik i obuku.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 06.12.2013 19:07h

    Сад ће ЦИА, ДЕА, ФБИ, КГБ, МИ6, МИ5, НСА... имати детаљан увид у све безбедносне послове на територији државе Србије. Шта нам то погано раде сранци, уз помоћ ових домаћих несрпских Срба.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP