Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I BILO JE VREME

Novi terenci iz FAP za Vojsku Srbije!

Autor: Tanjug | 22.07.2015 - 16:05:00h | Komentara: 1

Iz fabrike automobila u Priboju (FAP) danas je 11 novih terenskih vozila krenulo put kasarni širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska gubi milione dinara

Ilustracija | Foto: Vladimir Lojnica

Primopredaji vozila u FAP-ovoj fabrici prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je tom prilikom izjavio da nije zadovoljan dinamikom nabavke vojnih vozila.

"Danas jedan kontingent vozila ulazi u upotrebu u Vojsku Srbije, ali da nisam zadovoljan zbog toga što su svi rokovi probijeni", rekao je Gašić i dodao da je cilj sistema odbrane da u budućnosti kompletan teretni vozni park Vojske Srbije bude FAP-ov.
"Želimo da kupujemo od domaćih firmi i proizvodnju u domaćim firmama zbog toga molim poslovodstvo firme da ozbiljnije nastupaju kada je reč o pregovorima sa strateškim partnerom. Jedeno je sigurno, proizvodnja vojnih vozila u FAP-u, koja je dugi niz godina prisutna, opstaje i nakon dolaska strateškog partnera", rekao je Gašić.
On je poručio da su Priboj i FAP za Vladu od strateškog značaja i da su svi potencijali uloženi u izradu strateškog sporazuma sa finskom firmom SISU.
Gašić je kazao da je Vlada usvojila zaključak prema kome je izabran strateški partner za FAP i dodao da očekuje da ;će se pregovori sa strateškim partnerom završiti u najkraćem roku.
"Traži se predvidiv partner sa jasnim rokovima i definisanim zadacima", rekao je Gašić.
Primopredaji vozila prisustvovali su i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije, genaral-major Bojan Zrnić i komandant Druge brigade KoV brigadni general Dragoslav Sladaković sa saradnicima, koji su istakli da imaju spreman srednjoročni plan zamene voznog parka, a u kojim se kao partner prepoznaje pribojski FAP.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Ex vojnik Vreme: 22.07.2015 20:48h

    - Niko normalan ne pravi ravan krov za vojne kamione. Arnjevi koji nose ciradu su u gornjem delu ili lucni ili trouglasti, nikako horizontalni, da se kisa ili sneg ne bi zadrzavali na krovu teretnog dela kamiona - logika je kao i za satore. - Kod horizontalnog krova od cirade, vrlo brzo dodje do probijanja vode unutra jer se na spoljnoj povrsini krova napravi bara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP