Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA U „ŽELEZNICAMA SRBIJE“

Novi ugovor donosi veća prava za radnike

Autor: I. Ž. | 24.03.2015 - 08:29:00h | Komentara: 1

Zaposleni u „Železnicama Srbije“ zadovoljni su novim kolektivnim ugovorom koji danas potpisuju generalni direktor tog preduzeća Miroslav Stojčić, predsednici četiri reprezentativna sindikata i Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radnici

Radnici | Foto: Oliver Bunić

„Alo!“ je imao uvid novi ugovor, kojim su, kako je potvrdio i Dragan Ranđelović, predsednik Sindikata železničara Srbije, konačno rešena neka pitanja koja su godinama unazad mučila zaposlene u tom preduzeću.


- Prvi put posle devedesetih godina vraćena su prava radnika. Uspeli smo da vratimo naknade za prevoz od i do posla, što je ranije bilo limitirano na plaćanje onima koji putuju manje od 30 kilometara - naveo je Ranđelović, dodajući da ima dosta radnika koji na posao dolaze iz Mladenovca, Barajeva, Obrenovca... On kaže da je rešen i problem paušala, te da će sve u svemu novi kolektivni ugovor biti dobar temelj i za restrukturiranje preduzeća. Ipak, ono čime zaposleni u „Železnicama“ nisu zadovoljni je, kako kažu, odnos resornog ministarstva prema njima.

- Još 3. februara smo poslali ministarstvu predlog kolektivnog ugovora, a evo tek sada ga potpisujemo. Takođe, šest meseci smo bili bez generalnog direktora, blokiraju nas i ćerke firme - kaže za „Alo!“ izvor iz „Železnica“.
Poslednji komentari
  • Moma Vreme: 24.03.2015 08:15h

    Ako je ovom sindikalcu Ranđeloviću, ovaj Kolektivni ugovor dobar po železničare šta je onda za radnike EPSa njihov Kolektivni ugovor? Koliko su veća prava dobili radnici EPSa u odnosu na železničara to se ne može ni uporediti...,kao da živimo u dve države, a ovaj Ranđelović priča o boljitku za železničare. I još nešto, ako ih je Ministarka blokirala od 3.februara, zašto sindikalci onda nisu zakazali štrajk, protest,...,bilo šta?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP