Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĆIHU-ĆIHU

Novi vozovi na srpskim prugama početkom juna

Autor: Tanjug | 11.05.2015 - 17:03:00h | Komentara: 1

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić je izjavio danas da je u Srbiju stiglo 13 novih Štadlerovih vozova, od ukupno 21, koje su železnice kupile od te švajcarske kompanije i najavio da će ti moderni vozovi u prvoj polovini juna početi da saobraćaju srpskim prugama.

Železnička stanica u Sofiji

Stojčić je dodao da železnice sprovode i restrukturiranje Železnica Srbije  | Foto: Profimedia.rs - Ilustracija

 - Do kraja godine očekujemo svih 21 elektromotornih garnitura, koja je obezbeđena iz kreditnih sredstava. Tako se železnice uključuju u modernizaciju Srbije i nabavkom novih vozova će popraviti kvalitet usluga i brzinu prevoza - rekao je Stojčić na Sajmu tehnike, gde je izložen novi Štedlerov voz.

Kako je rekao, vozovi će nakon ispitivanja biti sukcesivno uključivani u saobraćaj, a prvi vozovi će krenuti prema Novom Sadu.

Stojčić je kazao da se rekonstruišu deonice od Beograda do Pančeva, zatim od Rume Golubinaca, Sopot Kosmajski Kovačevac i Mala Krsna - Velika Plana.

 - Na tim deonicama koje će do kraja godine biti završene, planiramo da i njima krenu nove Štadlerove garniture. To onda sve zajedno ima smisla - istakao je direktor.

Stojčić je dodao da železnice sprovode i restrukturiranje Železnica Srbije i da će taj proces trajati narednih godina, a sve u cilju modernizacije srpskih železnica.

 - Očekujemo da upravo krene i remont pruge Stara Pazova - Novi Sad. Bez obzira da li je pruga nova, stara ili remontovana, ideja je da novi vozovi ispune potrebne tehničke uslove da bi mogli da budu u saobraćaju - rekao je on dodajući da će se Štadlerovi vozovi koristiti u prigradskom i međugradskom saobraćaju.
Poslednji komentari
  • Vasilj Vreme: 11.05.2015 17:59h

    Cuje se da ovi svajcarci imaju neke gabarite stepenista koja nisu bezbedna za nase perone. Kada su se narucivali ovi nasi kvazi strucnjaci su morali i na to da misle, posto sada pod ovim uslovima nebezbednosti, osiguravajuca kompanija ne zeli da pruzi garanciju ili osiguranje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP