Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLANIK ZA PRIMER

Novica Tončev o svom trošku putuje u parlament

Autor: V. P. | 02.11.2014 - 08:27:00h | Komentara: 1

Narodni poslanik SPS-a i predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev na zasedanja republičkog parlamenta odlazi o svom trošku.

Poslanici koji dobro  zarađuju treba  da odlaze o svom  trošku na zasedanja Skupštine Novica Tončev

Poslanici koji dobro zarađuju treba da odlaze o svom trošku na zasedanja Skupštine: Novica Tončev | Foto: Goran Srdanov

Do Beograda i natrag, poslanik Tončev koristi sopstveni automobil, za gorivo, putarinu, spavanje u hotelima i druge izdatke mesečno potroši od 150.000 do 200.000 dinara. Kandidat za potpredsednika SPS-a obavlja i dužnosti predsednika surduličkog parlamenta, ali se odrekao plate u humanitarne svrhe.


- Poslanici koji dobro zarađuju treba da odlaze o svom trošku na zasedanja Skupštine i rasterete republički budžet. Ima bogatih poslanika, koji na skupštinskoj blagajni debelo naplaćuju izdatke za prevoz. Neki kažu, lako je njemu, imućan je i može da se odriče plata u korist siromašnih i bolesnih i da bude poslanik o svom trošku. Bogat sam, jer sam godinama vlasnik uspešne građevinske firme, ali nasuprot meni, mnogi imućni političari i poslanici nisu se “pretrgli” i odvojili novac od svog bogatstva - priča za “Alo!” Novica Tončev.

Dok je od jula 2008. do 2012. godine bio predsednik opštine Surdulica, Novica Tončev nije primio nijednu platu. Na službena putovanja odlazio je sopstvenim automobilom o svom trošku. Predsedničke plate i druge prinadležnosti Novice Tončeva korišćene su za jednokratnu pomoći sirotinji i za lečenje brojnih nevoljnika.
Poslednji komentari
  • Nenad Vreme: 02.11.2014 16:32h

    A radnicima nezna da da plate. Ona jadna sirotinja s juga Srbije rade skoro bez para. Ono što zarade, zna i da im oduzme, kazni ih zbog nečega. Koliko njih rade neprijavljeni! Ne mogu ni da odu, jer novac više neće ni videti. A drugi posao će teško naći. A šta tek radi sa podizvođačima. Novac će teško od njega da izvuku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP