Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAVIČNO

Novinari ALO! oči u oči sa ubicom male Ivane!

Autor: E. Sadiku - R. Kantar | 03.10.2014 - 20:19:00h | Komentara: 4

Tragom priče o nestanku Ivane Podraščić (14) iz Batajnice reporteri „Alo!“ su se sa Darkom Kostićem (39), koji je uhapšen zbog sumnje da ju je ubio, našli 22. avgusta na okretnici autobuske linije 23. On je prema našim saznanjima bio poslednja osoba koja je Ivanu videla pre nestanka, ali nam je tvrdio da su se samo čuli. „Zvala me je jer je u meni videla zaštitnika i osobu od poverenja“, rekao nam je tada Kostić, koji je, kako se ispostavilo, iskoristio poverenje ove nesrećne devojčice da je siluje i ubije, a potom hladno dodao: „Ako me sada pitate gde je Ivana, mislim da je sa nekom novom ekipom ili se možda ubila!“

Kada se pojavio na ugovorenom mestu, Kostić je odavao utisak nervozne osobe. Neposredno pre njegovog dolaska, tri osobe su se rasporedile oko okretnice, a Kostić nam je potom priznao da nije došao sam jer „nije znao s kim se nalazi“. Tad nam je rekao da ga je policija već ispitivala i da će i nama reći isto što i njima.

Ivana Podraščić

Ivana Podraščić je ubijena 31. jula

- Šta vas zanima, ajde pitajte - rekao je nervozno dok se osvrtao oko sebe, a potom krenuo da objašnjava kako se upoznao sa Ivanom preko svoje devojke Snežane (17).
- Zašto ste mene zvali - pitao je on, predhodno zatraživši da ugasimo mobilne telefone kako ga ne bismo snimali.
- Ivana i moja Snežana su 29. jula otišle na neku žurku na Kanarevom brdu i od tada se nismo čuli - rekao je Kostić, a na naše pitanje da li je istina da se on poslednji čuo s njom, kao što misli njena porodica, on je odgovorio:

Silovatelj i ubica:  Darko Kostić (39)

Silovatelj i ubica: Darko Kostić (39)

- Tada sam bio privremeno raskinuo s Snežanom. Ivana je mene zvala da se vidimo, ali ja sam to odbio jer je ona dete. To sam rekao i inspektorima i sada im moja devojka pokazuje zgradu gde su bile, a mene je zvala jer je u meni videla zaštitnika i osobu od poverenja. Ne verujete mi, evo pogledajte ove fotografije koje mi je Ivana slala - rekao je, pokazujući nam njene slike u brusu.
Na pitanje novinara da li ima kriminalni dosije, odnosno da li je nekog ubio, Kostić je rekao da je to bilo u samodbrani jer su ga skinsi napali i da je zato odležao. Potom je naveo da je Ivana htela jednom prilikom da se ubije i da ju je on spasao.

U istoj kući je  silovao i svoju  rođaku

U istoj kući je silovao i svoju rođaku | Foto: Đorđe Kojadinović

- Nakon što me nazvala Sneža, odmah sam otrčao do Ivane, lupio sam joj šamar kako bi se smirila i tad joj objašnjavao da razloga za život ima. Ivana je imala problema u porodici. Majka joj je bolesna, a otac je nadničar koji popije sve što zaradi. Devojčica je bukvalno bila prepuštena sama sebi. Ako me sada pitate gde je Ivana, mislim da je sa nekom novom ekipom ili se možda ubila. Moji prijatelji i ja je tražimo svuda - hladno i smišljeno objašnjavao je tada on.

Mesto zločina: Kuća u kojoj je ubijena devojka

Mesto zločina: Kuća u kojoj je ubijena devojka | Foto: Oliver Bunić

Kostić nam je rekao i da ga je zvala Ivanina sestra Nikolina.
- Bila je veoma drska i pitala me šta je s njenom setrom. Objasnio sam joj ko je i šta je Ivana i pokazao joj ove slike, kao i vama i policiji. Ona se tad smirila i shvatila da i ja tragam za njom. Kada sam bio u policiji, uzeli su mi telefon i trkeljisali ga, a potom su mi ga vratili, kao što vidite - ispričao je Kostić, i dodao:
- Bio sam u policiji i prošao sam poligraf i zato ponavljam i vama, ja sa Ivaninim nestankom nemam ništa!

Nakon završenog razgovora Kostić je mahnuo trojici prijatelja, a potom sačekao da odemo kako ga ne bismo pratili.

Silovao je, davio i dotukao motikom, pa je uvio u ćebe i zakopao

Darko Kostić (39) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je silovao, mučio i držao u zatočeništvu svoju 20-godišnju rođaku. Potom je utvrđeno, što je i sam potom priznao, da je 31. jula na istom mestu silovao, pa ubio Ivanu Podraščić (14) iz Batajnice, koja je nestala 29 jula.

Ne pokazuje  kajanje: Kostić

Ne pokazuje kajanje: Kostić

Zločin se dogodio u napuštenoj kući u Ulici 11. krajiške divizije u Rakovici. On je devojčicu potom zakopao u dvorištu kuće. Zanimljivo je da je uhapšen tek nakon što ga je prijavila rođaka, iako ga je je policije saslušavala u vezi s nestankom Ivane. Međutim, zbog devojčicine navike da nestaje iz kuće, on nije bio sumnjiv. Kako saznajemo, Ivanu s Kostićem je upoznala drugarica Snežana, koja je navodno s njim u vezi. Druženje, opijanje se obavljalo po mračnim mestima, a kako se sumnja, Kostić je iscenirao i rastanak s devojkom da bi se približio Ivani. Pretpostavlja se da ga je zainteresovala kada je video njene obnažene fotografije u telefonu svoje devojke Snežane.
Kada je stekao njeno poverenje i pružio joj utočište nakon što je otišla od kuće, monstrum ju je brutalno silovao, daveći je. Potom je Ivanu dotukao motikom, pa je uvio u ćebe i sunđer i zakopao u dvorištu. Ove navode juče je na saslušanju Darko Kostić do detalja objasnio, ne pokazujući kajanje.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je otac devojčice njen nestanak prijavio 9. avgusta, kada je rekao da je dete nestalo 3. avgusta. Međutim, policija je utvrdila da je ona silovana 31. jula, zatim zadavljena, uvijena u ćebe i zakopana u dvorištu. Telo devojčice bilo je u poodmakloj fazi truljenja.
„Ne znam, kao otac i policajac, koja može da bude adekvatna krivična sankcija“, rekao je Veljović i pozvao građane da, ukoliko imaju saznanja da je Kostić počinio još neka krivična dela, to i prijave.

Dovodio devojke u kuću strave!

Telo Ivane Podraščić (14) pronađeno je u dvorištu kuće u Rakovici. Prema rečima svedoka, kuća strave, u kojoj je Kostić ubio Ivanu, a kasnije i silovao drugi devojku, godinama je bila napuštena. Vlasnica kuće je umrla pre nekoliko godina, i od tada tu ne živi niko.
Stanari iz obližnjih zgrada kažu da su u poslednje vreme osećali neprijatan miris, ali pošto se u blizini odliva kanalizacije, mislili su da je to glavni uzrok smrada.
Takođe, kažu da ništa nisu posumnjali sve do subote 27. septembra, kada su se pojavila dvojica inspektora sa jednom devojkom. U pitanju je bila još jedna Kostićeva žrtva koju je silovao. Inspektori su tom prilikom razvalili vrata da bi ušli u kuću. Prema svedočenju stanara iz naselja, ubica je dolazio u kuću tokom letnjih meseci u društvu plavuše, stare dvadesetak godina.D. R.


Ovako Centar „štiti interes deteta“!

Nesrećna devojčica se godinama nalazila na evidenciji zemunskog Centra za socijalni rad. Nadležni u centru su bili upoznati sa time da je Ivana u više navrata bežala od kuće, da se viđala sa problematičnim društvom i više puta pravila raznorazne ekscese, pa ipak ova institucija nije preduzela ništa da spreči ponovni nestanak deteta iako je bila u obavezi da nadzire, edukuje i zaštiti dete, što je dovelo do toga da devojčica ponovo pobegne od kuće i nesrećno završi. Još kad je objavljena vest o Ivaninom nestanku, na naše novinarsko pitanje nadležnima u centru zašto ništa nisu preduzeli po tom pitanju, iako su bili upoznati sa slučajem, nikad nismo dobili zvaničan odgovor. Umesto toga, samo nam je rečeno da je to porodična stvar i da je javnost isključena u cilju „zaštite najboljih interesa deteta“.J. J.


Poslao poruku novinarki Alo!: Laku noć i lepo spavaj!

Deset dana nakon sastanka sa Kostićem, on se javio našim novinarima i rekao da je čuo kako je Ivana u Šapcu.
- Upravo sam dobio informaciju od mojih ljudi da je Ivana u Šapcu kod novog dečka. Pošto i mene put tamo nanosi, ja ću je potražiti - tada je rekao Kostić.
Dva dana kasnije u noćnim satima poslao je našoj novinarki sms poruku: „Laku noć i lepo spavaj.“


Ivaninoj Majci pozlilo u policiji

Ivaninoj majci u policiji je juče pozlilo i još nije imala prilike da identifikuje leš.

- Telo se nalazi na sudskoj medicini. Majka bi ubila ubicu svojim rukama da može da ga vidi - rekla nam je žena koja joj je pomogla da uđe u kuću, dok ona sama nije želela da priča s novinarima.

Majka juče po  povratku iz policije

Majka juče po povratku iz policije | Foto: Đorđe Kojadinović

 
- Ranije nije bežala kako su određeni mediji prenosili, nego je pomagala u Šapcu kad su bile poplave i redovno se javljala roditeljima preko drugarice. Ona je bila divno dete, svaki roditelj bi poželeo takvo. Ja joj se divim kako je vaspitana, s obzirom na to u kakvoj je bedi odrasla. I to što pričaju za oca, da je alkoholičar, jeste laž. Pa ko danas ne popije s vremena na vreme, to je sve normalno. Ja nikada nisam čuo tu porodicu da se svađa. Sva su im deca za primer - ispričao je komšija Đuro Tomić za „Alo!“.

Otac je bio na radnom mestu kada je saznao za smrt ćerke, nije mogao da poveruje u to što čuje i nije želeo da daje izjave za novine. Oko pet sati brat Srećko je izašao ispred kuće i rekao kako ne veruje da je muškarac koga je policija uhapsila ubio njegovu sestru.

- Da sam znao gde se nalazi moja sestra, sigurno bih otišao po nju - izjavio je Ivanin brat Srećko. S. I.
Poslednji komentari
  • Biljana Vreme: 03.10.2014 21:13h

    Nema ovde šta da se komentariše i polemiše...i smrtna kazna je mala za ovako monstuozan zločin!

  • elvira Vreme: 04.10.2014 00:31h

    potrudite se da im sacuvate drugu decu,i oni su u opasnosti jer nemaju roditelje dovoljno zrele za odgovornost

  • nino069 Vreme: 04.10.2014 01:29h

    za ovakve monstrume nema sudjenja,koja pravda,koja ljudska prava,koju pravdu su imale njihove zrtve,ja bi ga nabio na kolac ili kamenovao da mu se lobanja raspadne ,da svi monstrumi znaju sta ih ceka,a ne ova medijska pompa,njihove slike,samo brutalno prema takvim kukavicama,priznao je zlocin,opisao mucenje i ubistvo,sta jos treba,nema tu potrebe za sudjenjem za djavolim advokatima...samo hitna i svirepa kazna

  • nec Vreme: 04.10.2014 08:44h

    Svi ti bolesnici rade to jer "moraju",a i zato sto znaju da najgore sto moze da im se dogodi je da dobiju obezbedjen stan i hranu na duzi niz godina...I sada dolazimo do toga da npr. roditelji zrtve,i svi mi ostali odvajamo deo da bi se ti isti bolesnici hranili,lecili,bildovali i ziveli besplatno! Sa finansijske strane....nije isplativo, uopste. Metak kosta 100 dinara. A sa ljudske strane...od takvih povratnika u delo leba nema,nikada. Tako da ga treba ukinuti po kratkom postupku,trosi vazduh,vodu,resurse i jos je opasan. VRATITI SMRTNU KAZNU JER JE TO HUMANIJE OD TERANJA TIH ISTIH UNESRECENIH LJUDI DA GA HRANE,LECE...TO JE MORBIDNO! A idrugi slicni bi 2 puta razmislili kad im "dodje" nagon. Smrt za pedofile ! Srbijo ustaj i realno razmisli.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP