Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PONOVO POPLAVE:

Novo nevreme zahvatilo Srbiju, danas pljuskovi, grad i vetar! (VIDEO)

Autor: Agencije | 06.08.2014 - 08:38:00h | Komentara: 0

Jaka kiša praćena vetrom pala u većem delu zapadne Srbije. U Loznici se izlila reka Štira. Nevreme zadesilo i centralnu Srbiju. Pljusak i u Beogradu.

a

Nevreme sa padavinama i grmljavinom sinoć je zahvatilo nekoliko gradova u Srbiji.
Naselje Seča Reka u opštini Kosjerić je usled obilnih padavina ponovo poplavljeno, a oko 20 kuća ugroženo, izjavili su večeras FoNetu meštani tog naselja.
U poslednja tri dana, ovo je drugi put da se reka Seča izlila i da je poplavila to naselje.
Usled padavina i izlivanja reke, nema struje, a poplavljeni su putevi kao i kuće porodica Nikolić i Maksić koje imaju malu decu. Meštani kažu da su ogorčeni na lokalnu vlast, “jer ništa nije uradila od prolećnih poplava kako bi se očistila rečna korita”.

Arilje je zbog udara groma oko sat vremena bilo bez električne energije.
U Užicu, gde je gradski štab za vanredne situacije naredio dežurstva javnim preduzećima zbog najavljenog nevremena, nadležni kažu da je prvi talas prošao bez većih problema.
Kiša je od juče popodne neprekidno padala i u Bajinoj Bašti i Priboju.
U čitavom užičkom kraju strahuje se da bi nove padavine mogle izazvati rast bujičnih potoka i reka.

Jaka kiša je zahvatila i Kragujevac i veći deo centralne Srbije. U Kruševcu je oko 19.30 počelo nevreme praćeno grmljavinom i jakim vetrom.
Zbog udara groma u glavnu trafo-stanicu u Dedini, veći deo korisnika ostao je bez električne energije. Ekipe “Elektrodistribucije Kruševac” ubrzano rade na sanaciji kvara.
U Valjevu je palo oko 54 litra kiše po kvadratnom metru, a oluja je izazvala probleme u snabdevanju električnom energijom.

Nevreme je počelo oko 19.00 sati, a zbog velike grmljavine iz sistema je “ispala” velika trafostanica na Boričevcu, pa je dobar deo grada bio bez struje. Udari groma oštetili su i pojedine dalekovode za seosko područje opštine.
Vatrogasci su intervenisali u gašenju jednog požara, a prema rečima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu bilo je dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene.
U pojedinim delovima grada bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad.

 

PLJUSKOVI, GRAD, VETAR A kad nas čeka lepše vreme?  

U Srbiji će danas preovlađivati oblačno i malo svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, gradom i pojačanim vetrom.

U većini mesta očekuje se od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a u zapadnim i centralnim krajevima lokalno od 60 do 80 litara po kvadratnom metru za 24 sata, ponegde sa pojavom grada.

Nevreme

Nevreme | Foto: Zoran Ilić

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 18, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

I u Beogradu će danas preovlađivati oblačno i malo svežije vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na širem području grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim vetrom i pojavom grada.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 18, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana do 13. avgusta, do petka će biti umereno i potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, još u cetvrtak sa lokalno obilnijim padavinama. Temperatura će biti oko ili malo ispod prosečnih vrednosti. Od subote biće pretežno sunčano vreme, uz porast temperature.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP