Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HOROR U JAZBINI VEHABIJA

Novo vehabijsko uporište u BiH!

Autor: Vesti online | 12.02.2013 - 22:57:00h | Komentara: 3

Novo vehabijsko uporište u BiH stvoreno je u selu Dubnica, nedaleko od Kalesije. Po ugledu na ozloglašenu Gornju Maoču kod Brčkog, na obroncima Majevice formirana je nova ekstremistička komuna u kojoj se, prema informacijama koje su dospele u javnost, dešavaju strašne stvari, prenose "vesti online".

Vehabije

Vehabije u Gornjoj Maoči su više puta imale konflikte sa policijom | Foto: SRNA

Sve je kulminiralo prošlog meseca kada se ispostavilo da je jedan od stanovnika Dubnice pokušao da obreže svoju suprugu. Sarajevski mediji su objavili šokantnu priču o slučaju Amele B, devojke iz okoline Busovače, koja je početkom januara, sa teškim telesnim povredama iz bolnice u Travniku prevezena u Klinički centar u Sarajevu. Lekari su utvrdili stravične povrede genitalija. Prema dostupnim informacijama, povrede joj je naneo njen suprug Enes Mešić, ginekolog-amater, i član vehabijske komune u Dubnici.

Kako saznaju "Vesti", vehabije su se u ovom selu nastanile pre nekoliko godina, i to tako što su, vrlo jeftino pokupovali srpske kuće. Ekspert za terorizam Dževad Galijašević kaže da je Dubnica postala neka vrsta rezervnog utočišta za ekstremiste iz Gornje Maoče.

Dževad Galijašević

Dubnica postala neka vrsta rezervnog utočišta za ekstremiste iz Gornje Maoče: Dževad Galijašević | Foto: Beta

Nema prijave
U MUP-u Tuzlanskog kantona medijima je rečeno da Mešić još uvek nije priveden. Da stvar bude gora, u policiji kažu da nikada nisu dobili nikakvu prijavu o nasilju nad ženom, koje je motivisano radikalnim verskim uverenjima, nego da su istragu pokrenuli po službenoj dužnosti, nakon što je vest o slučaju Amele B. objavljena u medijima.

- Neformalni vođa vehabija iz Maoče, Nusret Imamović, često boravi u Dubnici, jer tamo živi njegov brat. Ovo naselje je napravljeno po uhodanom sistemu osnivanja izolovanih zajednica, koji je prvo proveden u Bočinji, pa nastavljen u Maoči, Ošvama, Mehurićima, nekim selima oko Teslića i tako dalje - kaže Galijašević.
 
Prema tvrdnjama medija u Sarajevu, nesrećna Amela B. je Mešića upoznala letos, preko interneta. Veoma brzo je doselila kod njega u Dubnicu, ali nedugo nakon toga on joj je, prvo zabranio komunikaciju sa rodbinom, a onda je naterao da obuče burku i da ne izlazi vani. Posle svega ovaj fanatik odlučio je da uzme skalpel i obreže svoju suprugu, na način kako se to radi samo u najzaostalijim zemljama Afrike i na Bliskom istoku.

- Obrezivanje je pre nekoliko godina napravio poznati imam iz Bihaća Bilal Bosnić koji je u Zenici isekao ženu koja je kasnije preminula. U velikim muslimanskim zemljama kao što su Iran, Turska, Indonezija ili Egipat to ne postoji - kaže Galijašević.
Poslednji komentari
  • Kole Vreme: 13.02.2013 08:05h

    Ovo je van pameti.I ovo se dešava na Balkanu u BiH.Sramota za državu i njeno rukovodstvo.Umjesto da pošalju specijalce i pozatvaraju tu bagru,buldožerima poravnaju kuće sa zemljom i zabrane te paravjerska udruženja,oni registruju njihova divljanja i sve to legalizuju.

  • Goran Vreme: 13.02.2013 09:18h

    Oni se ukopavaju nama ispred nosa i niko ne smije da pisne.Kad podju opet da lete glave,e onda ce biti kasno.Nema bre demokratije za fasizam to treba zabraniti.....

  • posmatrac Vreme: 13.02.2013 10:07h

    Kad pocnu opet da lete glave, ceo svet ce osuditi srbe.Amerika i finansira sve te ekstremiste ljudi, dobro ameri znaju gde su im celice i sta se radi, ali ih podrzavaju i podrzavace. Vazno je biti protiv srba, onda imas apsolutnu americku pomoc i podrsku na svim poljima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP