Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATVORENICI IZ PROTESTA

Novosađani Idu u zatvor da ne plate kaznu!

Autor: blic.rs | 22.09.2014 - 19:18:00h | Komentara: 3

Novosađanin Mićo Kozarac (84) odlučio je da odleži pet dana u zatvoru, bez vode i hrane umesto da plati saobraćajni prekršaj.

Biraju zatvor jer smatraju da su nepravedno kažnjeni

Biraju zatvor jer smatraju da su nepravedno kažnjeni | Foto: Robert Getel

- Imam 84 godine i nikada nisam napravio bilo kakav, pa ni saobraćajni prekršaj, a sad ću zbog prelaska Bulevara oslobođenja u blizini mog stana otići na pet dana u zatvor. Siguran sam, i naknadno sam proverio, da sam bulevar prešao na oko 140 metara od označenog prelaza, pošto sam to učinio pored saobraćajnog znaka, pa sam udaljenost lako izračunao. Policajac koji me je zaustavio tvrdio je drugačije, da je to manje od 100 metara, tako da zapisnik nisam potpisao i odbio sam da platim kaznu - kaže Kozarac.

Mićo Kozarac (84)

Mićo Kozarac (84) | Foto: 021.rs

Njega je policajac 10. novembra prošle godine fotografisao prilikom prelaska najfrekventnijeg bulevara. Slučaj je otišao u Prekršajni sud, gde nisu prihvatili da je pešaki prelaz udaljen više od 100 metara. Pogođen tim epilogom, odlučio je da kaznu ne plati, već da iz protesta ode u zatvor. Kozarac je jedan od Novosađana koji radije biraju zatvor od plaćanja kazne koje ili smatraju nepravednim ili za njih nemaju para.
Muzičar Aleksandar Teodovski ne želi da plati kaznu zbog toga što je svirao gitaru u bašti kafića posle jedan sat.
- Policajac nije kaznio vlasnika kafića nego mene i kolegu, a svirali smo bez struje, na akustičnim gitarama. Stigla mi je presuda i odlučio sam da na tri dana odem u zatvor. Neću da platim jer je nepravedna kazna - kaže on.
Poslednji komentari
  • sone Vreme: 22.09.2014 20:41h

    Ma normalno u zatvor. Pa mi smo ''obicni penzioneri '' nismo glumci nismo pevaci nego neka jada .Mozda medju nama ima i dr, profesora ,ing. ali Mi smo ''zaboravljeni Ali nemojte da smo razocarani Mi cemo u '' fijoku '' ali oni su vec poduze u'' fijici '' doduse od stola kancelarijskog . Malo se tu svasta izremetilo pa vise ne vazi ni ono ;;Svet ostaje na mladjima Vec : Svet opstaje na penzionerima TAKO TREBA BRAVO POLICIJO

  • grada Vreme: 23.09.2014 01:04h

    Kad malo razmislite svi smo mi vec obespravljeni, opljackani i u zatvoru!

  • kopač kontejnera Vreme: 23.09.2014 09:23h

    Kazne treba da bude prema plati. Kod nas su kazne previsoke. Još jedna pljačka države!!! Dokle više. Taj što je propisao kazne ima verovatno platu nekoliko hiljada evra, a mi smo sirotinja. Nemam auto, pa ne plaćam kazne, ali da imam ne bih mogao da platim, pa 5000 dinara, ljudi to je više od 10 kg mesa, a ja to potrošim za 3 meseci. Pozdrav!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP