Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL

Novosadski Vodovod: Deo plate nam uzima stranka!

Autor: blic.rs | 25.04.2015 - 21:06:00h | Komentara: 2

Tridesetak radnika novosadskog “Vodovoda” u anonimnom pismu zatražilo je od predsednika Srbije da ih zaštiti od reketa.

Oni tvrde da svakog meseca deo plata moraju da daju poslovodstvu preduzeća koje vodi Pokret “Dinara-Drina-Dunav” (3D).

Tomislav Bokan

Tomislav Bokan | Foto: Nenad Mihajlović

 - Kada smo dobili posao, obavezali smo se da prikupimo 50 glasova za Pokret na izborima i da deo svojih plata u kešu moramo da donesemo pomoćniku direktora Zoranu Narandžiću. Ukoliko novac ne donesemo do 14.30 istog dana kada primimo platu, sekretarica Zorana Narandžića nas zove i traži da odmah donesemo pare - navodi se u pismu. Radnici kažu da su na te uslove pristali jer su bili nezaposleni, ali „nisu očekivali da će to trajati zauvek“.

- Radnici koji su posao dobili preko drugih stranaka nam se rugaju, jer nisu primorani da daju novac stranci - navodi se u pismu.
Dok radnici kažu da se radi o reketu, Tomislav Bokan, lider 3D, tvrdi da je u pitanju dobrovoljna članarina za fond nezaposlenih.
- Ne radi se o reketu kako se u pismu koje su poslali “velikom magu” tvrdi. Reč je dobrovoljnom prilogu od pet odsto koji ide u fond nezaposlenih kako bi i oni mogli da prežive. Takav fond ima svaka stranka, uključujući DS, LSV, SNS, SPS... Zato na optužbe onih kojima sam pomogao i zaposlio ih neću da odgovaram. Zloupotrebile su ih stranke kojima je reč ‘otadžbina‘ kost u grlu i sročile im to pismo. Jer u toku je predizborna kampanja, pa se gotovo sve stranke plaše našeg pokreta - tvrdi Bokan.

Narandžić: Lažne optužbe
Zoran Narandžić negira „sve optužbe koje su stigle do predsednika“. „Nikad mi niko od radnika nije davao pare, niti sam to tražio. Članovi nisu dužni da izdvajaju novac od plata za fondove i totalna je besmislica da taj novac ide u moj džep“, kaže Narandžić i dodaje da se radi „o fingiranom pismu radnika koji nisu imali hrabrosti da optužbe iznesu javno“. 
Poslednji komentari
  • mr Vreme: 26.04.2015 07:27h

    Prva dva D su došla u goste kod trećeg D, iako su lepo primljeni od strane domaćina oni su se pokazali kao zli gosti i zloupotrebili su gostoprimstvo i ugrozili domaćina.Sramota, bezdušnost i nezahvalnost.

  • Pamela Vreme: 26.04.2015 08:32h

    I sad treba da verujemo Narandzicu, bivsem vozacu direktora Dunav Osigiranja, coveku sa laznom diplomom i gomilom partijskih knjizica. Eh, Srbijo, jadna li si.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP