Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZANIMLJIVO!

NS: ;udna mapa za lak[e snala\enje (FOTO)

Autor: 021.rs | 11.10.2013 - 09:34:00h | Komentara: 0

Na svetlećem panou ispred Novosadskog sajma već godinama stoji mapa Novog Sada na kojoj u nazivima ulica nema slova č, ć, ž, đ, i š.

Umesto toga mapu krase ~, }, ', \ i {, sa varijacijama u /, @, ;, [ i ] u zavisnosti od toga da li je u pitanju malo ili veliko slovo. Da bi čitava stvar bila još više tragikomična, u pitanju je mapa sa zvaničnim grbom Grada Novog Sada, piše portal 021.

To je ta mapa - kliknite za uvećanje

To je ta mapa - kliknite za uvećanje | Foto: 021.rs

 U Gradskoj kući, Radiju 021 rekli su da ta stvar nema veze sa njima, već da je to u nadležnosti Zavoda za izgradnju grada. U ZIG-u nisu mogli da nam daju tačnu informaciju o tome kada je mapa postavljena, ali su potvrdili da je to učinjeno između 2006. i 2008.

Prema njihovim rečima, prva faza projekta postavljanja informacionih tabli i svetlećih panoa sa mapama grada započeta je pre sedam godina, kada je na čelu ovog preduzeća bio Igor Mirović, sadašnji ministar za regionalni razvoj. Međutim, treba dodati da su u tom periodu, kao i nakon toga gradom rukovodile demokrate.
"Cilj ovog projekta koji je osmišljen prema najvišim evropskim standardima bio je da se obezbedi savremeno predstavljanje prostora, sadržaja i institucija u Novom Sadu, kao i da građanima i posetiocima omogući lakše snalaženje u našem gradu", odgovorili su iz ZIG-a.
Iz ovog preduzeća poručuju da će se u narednom periodu sve mape sa oštećenjima sanirati, te da će se po potrebi štampati nove mape i postavljati gde god je to potrebno.
Da slovne greške na mapi nisu jedini problem svedoči i to da na njoj nisu ucrtani Bulevar Evrope i da Nova Detelinara nije spojena sa Novim naseljem na liniji Hadži Ruvimova - Radomira Raše Radujkova, što svedoči o tome da je zastarila.
Inače, s druge strane ovog izloga može se videti aktuelan pano koji reklamira tek završeni Lorist na Novosadskom sajmu. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP