Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZABRINJAVAJUĆE

NUNS: Sve više napada na novinare!

Autor: Beta | 28.05.2015 - 17:03:00h | Komentara: 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas napad na novinarku B92 Sanju Ignjatović Eker i urednika portala Teleprompter.rs Danila Redžepovića i upozorilo na porast broja napada na novinare.

NUNS

Od januara je bilo 16 pretnji i napada na novinare: NUNS

"Od januara ove godine NUNS je u svojoj Bazi napada na novinare evidentirao 16 slučajeva verbalnih pretnji, fizičkih napada i napada na imovinu medijskih profesionalaca. NUNS izražava zabrinutost zbog ovog rastućeg trenda napada na novinare i zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve zakonom predviđene mere kako bi novinari i ostali medijski profesionalci, bez straha za svoju bezbednost, mogli da obavljaju svoj posao", navod se u saopštenju NUNS-a i podseća da je u 2014. godini zabeleženo 23 napada.

Novinarki B92 tokom vikenda telefonom su upućene pretnje, a uredniku Telepromptera su 21. i 22. maja stigle preteće poruke sa fotografijom mrtvačke glave na njegov Fejsbuk profil. U pretnji upućenoj uredniku Telepromptera pisalo je "Zakoči. Taj koji laže shvatiće da nije lepo lagati i od sutra više neće lagati. Zaboravi sve i nastavi dalje svojim poslom" i "Zakoči. I da hoćes više nemaš gde da juriš. Ostavi se lažova i nastavi da radiš svoj posao".
NUNS je podsetio da je pre skoro godinu dana prebijen urednik FoNeta Davor Pašalić, a da policija još nije pronašla niti privela napadače, iako je još prošle godine Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo specijalni istražni tim koji je trebalo da se bavi tim slučajem

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP