Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRAMERC U BEOGRADU

O Šešelju u skladu sa zakonom!

Autor: Tanjug | 25.05.2015 - 11:19:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas posle sastanka sa glavnim tužiocem Haškog suda Seržom Bramercom da će se u slučaju Vojislava Šešelja postupati u skladu sa zakonom Srbije i međunarodnim javnim pravom. Bramerc se sastao i sa Stefanovićem.

Sastanak Bramerca i Vučića

Sastanak Bramerca i Vučića | Foto: TANJUG/ MARKO ÐOKOVIC

Vučić je naglasio da Vlada Srbije još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.
“Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom”, rekao je premijer Srbije.
U razgovoru je zaključeno da nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji Vlade Srbije i Tužilaštva Haškog tribunala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medjima.
Bramerc je u poseti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koji treba da podnese u prvoj nedelji juna.

Tužilac je razgovarao i sa ministrom  unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, a kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tokom razgovora zaključeno je da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju izuzetno dobra.
 

Bramerc je pohvalio i rad Službe za otkrivanje ratnih zločina i pružio podršku evropskim integracijama Srbije

kako je planirano, Bramerc će se danas sastati i sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.
Bramercova poseta pada u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud.

Ljaljić: Cilj je što manje štete!

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je cilj da se iz situacije oko povratka lidera SRS Vojislava Šešelja u Hag izađe sa što manje štete, odnosno da se štite prava onih koji su optuženi, a da se, sa druge strane, ne ugroze evropske integracije zemlje.
Ljajić je rekao da se od Žalbenog veća Tribunala traže informacije koje su bitne za ceo ovaj slučaj.
"Kako to da jedno veće odlučuje o tome da Šešelja vrati, a da Srbiju uopšte i ne pita o tome", upitao je Ljajić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.
Ljajić je rekao da se "nikakav rasplet situacije neće dogoditi ni danas, ni sutra, ni ove nedelje" i da se Šešelj neće naći sutra u Hagu, sem ukoliko on to dobrovoljno ne uradi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP