Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČAK 700.000 DINARA

Obdanište platilo odštetu detetu koje je drugo dete ujelo!

Autor: Beta | 23.10.2013 - 14:51:00h | Komentara: 1

Predškolska ustanova "Milica Nožica" u Valjevu morala je da plati 700.000 dinara na ime odštete detetu koje je drugo dete ujelo u vrtiću "Bubamara".

Motanje duvana se isplati!

Vrtić platio 700.000 dinara odštete | Foto: Shutterstock

Kako je rečeno na današnjoj sednici valjevskog Gradskog veća u tu sumu uračunati su i sudski troškovi, a direktorka valjevskih obdaništa Slavica Aleksić tvrdi kako u "Milici Nožici" nisu ni znali da se vodi sudski postupak po tužbi deteta koje je vršnjak izujedao krajem 2008. godine.

"U našu ustanovu nije stizalo ništa od dokumentacije, čak ni pozivi za suđenje. Deo od 700.000 dinara isplaćen je detetu zbog pretrpljenog straha, a drugi deo za sudske troškove", rekla je ona na primedbu pojedinih članova Gradskog veća kako je "iznos previsok".
Slavica Aleksić je takođe ustvrdila kako je problem nasledila od prethodne direktorke navodeći pritom da za sudski postupak nije znala sve dok nije stiglo rešenje o prinudnoj naplati.
Dvogodišnji dečak je u novembru 2008. po licu izujedao devojčicu, svoju vršnjakinju, tokom boravka u vrtiću "Bubamara", pa su njeni roditelji podneli tužbu.
Odšteta je isplaćena tokom 2012. godine, a iznos se pojavio u izveštaju o radu o kojem je danas raspravljalo Gradsko veće.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 23.10.2013 15:57h

    Hocemo inkluzivne sa obicnom prosecnom decom.Imamo grupe od po 28 dece na jednog vaspitaca od kojih su 2 inkluzija.Ili sebe ili drugoga ugrozavaju.Svaka cast vaspitacima kada mi isprate zivo i zdravo dete do vrata.A uprava nece da smanji br.dece u grupama koje imaju inkluzivnu decu.Vaspitac naravno cuti,plasi se odmazde direktora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP