Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR OBIŠAO SPOMEN OBELEŽJA

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova (FOTO)

Autor: Tanjug | 31.05.2015 - 12:16:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović položili su vence na spomen obeležja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.

Dan MUP-a Foto: MUP

Foto: MUP

Ministar Stefanović položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, a direktor Veljović venac je položio kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

Prethodno, Slava Ministarstva – Trojice obeležena je svečanim sečenjem kolača u kabinetu ministra unutrašnjih poslova.

Za ostvarene rezultate u 2014. godini, ministar Stefanović nagradio je 15 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pištoljima.

Dan MUP-a Foto: MUP

Foto: MUP

Istakavši da je Ministarstvo od prošlogodišnjeg obeležavanja Dana policije kompaktnije i složnije, ministar Stefanović izrazio je uverenje da će to biti tendencija i u narednom periodu i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti poznato po efikasnosti i dobrim ljudima koji u njemu rade.

„Ljudi koji su danas primili priznanja dobili su ih za ozbiljna zalaganja u prethodnom periodu. U skladu sa reformama koje sprovodimo, trudićemo se da istaknemo najbolje, a time i damo podstrek drugima da ovakvu vrstu priznanja zasluže“, naglasio je ministar policije.

Dan MUP-a Foto: MUP

Foto: MUP

Stefanović je zahavalio direktoru policije Veljoviću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na posvećenosti i uloženim naporima u radu.

U ime nagrađenih, načelnik Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Milan Glišović zahvalio je na priznanjima, istakavši da su ona plod zajedničkog truda svih pripadnika Ministarstva.

Dan MUP-a Foto: MUP

Foto: MUP

„Nagrade pripadaju svim zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su zajedno sa nama uspešno izvršavali postavljene zadatke . U narednom periodu radićemo kvalitetetnije“, rekao je Glišović ukazavši da je policija odlučna da se beskompromisno bori protiv terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Posthumno, ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović dodelio je plakete porodicama nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Stevana Sinđelića i Damira Grubača.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP