Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VRLO DOBRO!

Obeležen Dan Vojske Srbije na Vojnomedicinskoj akademiji

Autor: Tanjug | 23.04.2015 - 12:45:00h | Komentara: 0

Povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije održana je prigodna svečanost na Vojnomedicinskoj akademiji, a zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt čestitao je praznik svim pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva odbrane i zaposlenima na VMA.

Vojska Srbije

Vojska Srbije | Foto: Vojska Srbije

Šegrt istakao je da je Vojska Srbije jedan od stubova srpske državnosti, duboko ukorenjen u tradiciju srpskog naroda, a da je Vojnomedicinska akademija, kao deo te Vojske, baštinila najbolje tekovine vojne organizacije i uređenja.


Šegrt je čestitao svim pripadnicima VMA koji su dobili unapređenje u vojnoj službi, kako redovno tako i vanredno, kao i kolegama koji su nagrađeni za svoj rad u periodu izmedju dva jubileja.


On je izrazio uverenje da će svoje činove i priznanja nositi časno, kako i dolikuje oficirima, podoficirima, vojnim službenicima i nameštenicima Vojske Srbije i zaposlenima na VMA.


Povodom Dana Vojske Srbije otvorena je renovirana dnevna bolnica Klinike za endokrinologiju i pušten u rad rendgen uređaj najnovije generacije na Institutu za radiologiju, saopštio je VMA.


U dnevnoj bolnici Klinike za endokrinologiju obavljaju se, između ostalog, ultrazvučni pregledi i punkcije štitne žlezde, dopler dijagnostika periferne cirkulacije.


Novim prostornim uređenjem dobiće se bolji uslovi za lečenje dijabetesa, bolesti čije širenje poprima elemente epidemije, kao i drugih endokrinoloških bolesti.


Novi uređaj na Institutu za radiologiju je vrhunski dijagnostički teledirigovani digitalni radiografsko-fluoroskopski sistem, koji obavlja snimanje sa značajno manjom dozom zračenja i za pacijenta i za operatera.


Omogućava rad u mnogim digitalnim režimima, među kojima: radiografija, serijska radiografija, fluoroskopija, pulsna fluoroskopija, linearna tomografija.


Novine će značajno pomoći u podizanju kvaliteta lečenja i brzini obavljanja intervencija na VMA.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP