Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UTVRDIĆE SE KO JE ODGOVORAN

Obradović: Ako sam kriv, podneću ostavku!

Autor: Tanjug | 19.06.2013 - 08:54:00h | Komentara: 3

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će biti utvrđeno ko je kriv za odlaganje polaganja testa iz matematike za danas u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa i da će krivci biti kažnjeni.

Situacija je bolja,  ali ima još mnogo posla:  Žarko Obradović

Neka MUP pronađe krivca: Žarko Obradović

Obradović je rekao da u lancu odgovornosti postoji i njegovo mesto, ali da će pre toga MUP i nadležni organi utvrditi ko je kriv, a da će, ukoliko se utvrdi da je neko kriv iz Ministarstva, biti smenjen.
- Ako sam ja kriv, podneću ostavku - rekao je Obradović, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.
Obradović je istakao da je bilo mnogo dezinformacija i tvrdnji koje ničim nisu potkrepljene i da je cilj da se u polaganje ispita uvede regularnost.
Ministar prosvete je rekao da se u ponedeljak popodne došlo u posed dokumenta koji je fotokopija originala testa za polaganje mature i da je zato doneta odluka da se pomeri polaganje testa.
Prema njegovim rečima, nema dokaza, kada je reč o testovima iz srpskog jezika, da su se dogodile bilo kakve malverzacije.
Obradović je poručio deci i roditeljima da se skoncentrišu na polaganje ispita i da testove polažu što bolje.
Obradović je rekao da je razgovarao sam sa predsednikom Republičke upisne komisije Zoranom Kostićem, čija je obaveza da utvrdi jutros da li je obavljena valjana distribucija materijala da bi se obavilo polaganje testa.
Polaganje testa iz matematike odloženo je za danas u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija. Test će se polagati dva sata.
Poslednji komentari
  • Automedont Vreme: 19.06.2013 09:12h

    Ovo je onaj Crnogorac sto se usudio da u sred Beograda trazi hapsenje vladika SPC?

  • Vujadin Vreme: 19.06.2013 12:12h

    Ma, kakva bre crna ostavka?! Koaliciona vlada koja je organizator organizovanog kriminala u državi prodaje Srbiju, a ne neće testove. Temelji države Srbije su truli. Mi moramo da …..... kaparisane plaćenike, koji su pod komandom katolika iz Vatikana i da postavimo kralja!

  • mima Vreme: 19.06.2013 12:25h

    Gospodine Obradovicu, gotovo sam SIGURNA da Vi licno niste umesani u sve ovo. Niste Vi tako "los" covek, ali se to sve dogodilo u vreme kada ste ministar obrazovanja. Morate da ODETE. To bi bilo casno od Vas. Ne prilici Vam da kazete da je Vasa smena politicki motivisana. Eve, ja npr. nikada nisam pripadala ni jednoj partiji, cak ni SKJ, ali zelim da zivim u zemlji u kojoj je normalna stvar da se podnese ostavka, zbog ljudi koji su to uradili Vasem ministarstvu. Jednostavno, neki oko Vas su se "uljuljkali" Vi ste im svojim ne cinjenjem to omogucili, stoga MORATE da odete.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP