Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEDNICA ODBORA ZA OBRAZOVANJE I NAUKU BEZ KVORUMA

Obradović: Nisam kriv za krađu testova

Autor: Ekipa Alo! | 26.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je njegovo ministarstvo preduzelo sve što je bilo u njihovoj nadležnosti u vezi s organizacijom i sprovođenjem male mature i da njihove odgovornosti nema što su testovi dospeli u javnost.

Ministar prosvete Žarko Obradović

Ministar prosvete Žarko Obradović | Foto: Beta

On je na skupštinskom Odboru za obrazovanje i nauku rekao da mala matura nije poništena, već da se neće gledati rezultati završnog ispita iz srpskog i matematike pri upisu, jer se osmogodišnje školovanje završava polaganjem male mature i to je preduslov za upis u srednju školu.


- Testovi su štampani van Ministarstva prosvete i očekujem da se istraga neće zaustaviti na ovom broju ljudi, već da će biti uhvaćeni svi u lancu - naglasio je on i dodao da „nije siguran da su svi zadovoljni što je krivac pronađen i uhapšen”.

Obradović smatra i da mala matura treba da postoji i ubuduće, jer je, kako kaže, uvedena zbog pojave hiperprodukcije vukovaca. Sednica Odbora za obrazovanje i nauku nije imala kvorum, jer nije prisustvovao nijedan poslanik vladajuće većine, tako da nisu mogli da budu usvojeni zaključci, ali je moglo da se raspravlja o problemu male mature. Sednicu odbora za prosvetu i nauku obeležila je oštra polemika poslanika DS-a Janka Veselinovića i ministra prosvete, a opozicija je ponovo zatražila smenu Obradovića.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su juče zakone o srednjem i osnovnom obrazovanju, koji bi trebalo da omoguće bolji sistem obrazovanja i unaprede njegov kvalitet.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP