Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POVRATAK U UDAVLJENI GRAD

Obrenovčani: Nemamo na šta da se vraćamo!

Autor: Ružica Kantar | 23.05.2014 - 13:28:00h | Komentara: 2

„Ovo je tuga božja! Lokal koji smo držali je potpuno uništen. Zidovi, pod, police i sva oprema su devastirani. Vrednost auto-delova i druge auto-opreme koju smo prodavali, a koja je danima plivala u vodi, iznosi između 50.000 i 70.000 evra. Od šoka ćemo se još oporaviti, a kako ćemo od ovog materijalnog udara, samo bog zna! Ma na šta da se vraćamo?“, kažu za „Alo!“ Milka i Dušan Jevđenović, vlasnici lokala u Obrenovcu, koji su juče zajedno sa drugim vlasnicima i zakupcima lokala po preporuci MUP-a prvi put nakon potopa obišli svoje radnje i zanemeli pred gradom koji je delovao kao kulise iz nekog postapokaliptičnog filma.

Povratak u Obrenovac Foto: Boško Karanović

Dušan i Milka Jevđenović Foto: Boško Karanović

Ulice pune mulja i đubreta gušile su neprijatnim mirisom, a stvari iz kuća i lokala svuda unaokolo čekaju da budu spasene ili bačene. Vojska, Žandarmerija, veterinarske ekipe i forenzičari radili su na sanaciji i dostavljanju pomoći onima koji su ostali u gradu.

Povratak u Obrenovac Foto: Boško Karanović

Milan Stojić, knjigovođa u svom lokalu Foto: Boško Karanović

- Veći deo stvari je uništen, a i ono što je ostalo nećemo prodavati, jer ne znamo da li je voda ušla unutra i ima li bacila. Ne želimo da nekome navučemo još i bolest - dodaje za naš list Dušan dok krpama i metlama sklanja mulj. Na pitanje kada očekuje da će se vratiti kući, on sleže ramenima: „To niko ne može da zna! Rečeno nam je da prvo očistimo kako bi mogla da se uradi dezinsekcija i deritizacija, međutim, nikoga nije bilo da nam da dalja uputstva. Nije bilo ni najavljene procene štete. Ne znam na šta da se vratim?“. Tužno i rezignirano svoj objekat juče je čistio i Dušan Radovanović, vlasnik radnje u kojoj su se prodavali računari i računarska oprema.

Povratak u Obrenovac Foto: Boško Karanović

Aleksandar Babić Foto: Boško Karanović

- Računam da je šteta oko četiri miliona dinara. Znam po tome što je u prodavnici na lageru bila roba vredna oko sedam miliona. Nešto smo uspeli da spasemo, ali voda je uništila brojne računare, telefone, zvučnike, laptopove i drugu vrednu robu koju sam držao - kaže Dušan odmahujući glavom. „Čisto sumnjam da će nam šteta biti nadoknađena“, dodaje on. Nešto bolje prošao je Branko Nikolić, vlasnik kamenorezačke radnje: „Radnju sam otvorio neposredno pre potopa i šteta nije velika. Moraće da se okreči, da se kupe nove stolice i sto. Srećom, pod je od mermera, a kamen sve trpi, pa sam dobro prošao“, kaže on.

Povratak u Obrenovac Foto: Boško Karanović

Kao u izlogu: Potopljena imovina Obrenovčana Foto: Boško Karanović

Poslednji komentari
  • 888 Vreme: 23.05.2014 19:56h

    Meni je zao kao Srbinu sto se desilo u mojoj Zemlji Srbiji nazalost stradao je Obican Narod,jel i ja poticem iz tog naroda,ali iskreno mene moja zemlja srbija nije nicim zaduzila tako da nemam vise osecaja ni za kakvu pomoc,Ako trebam dati bilo koju vrstu pomoci doci cu licno i dati jel dole ne verujem nikome,pljackali su je i dalje je pljackaju,evo upravo je ALO objavio kako je Gradonacelniku javljeno da neko prodaje HUMANITARNU POMOC na pijaci ??! Mi smo narod koji moramo da se pokajemo za nase grehe,gresni smo... Da li ove poplave nastaju od HAARP ANtena ili je od BOGA ne znam,zasto Gos.Vucic ne naredi da se otklone i uniste ANTENE HAARP iz Srbije,cemu one sluze nego ih cuva Zandarmerija? Pozdrav i neka je BOG sa nama

  • Жељко Vreme: 24.05.2014 00:13h

    Одличан чланак о повратку на огњиште. Има ствари које бих превидео да нисам прочитао. Поздрав http://posle-poplave.com/saveti/povratak-u-kucu-posle-poplave.html

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP