Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTEST POPLAVLJENIH PRERASTAO U POLITIČKO PREPUCAVANJE

Obrenovčani se posvađali pred Vladom

Autor: Ekipa Alo! | 08.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dvadesetak Obrenovčana okupilo se juče na protestu ispred zgrade Vlade Srbije kako bi zatražili hitno rešavanje problema nastalih zbog majskih poplava. Zahtevi u devet tačaka predati su potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović i direktoru vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja Marku Blagojeviću. Protest ispred Vlade završen je pošto su dobili uverenje da će premijer biti upućen u njihove zahteve čim se vrati u zemlju.

Protest poplavljenih prerastao  u političko prepucavanje

Protest poplavljenih prerastao u političko prepucavanje | Foto: Dušan Milenković

Početak skupa obeležila je svađa grupe ljudi iz naselja „Braća Jugović“ i onih koji su došli samoinicijativno, takođe iz Obrenovca. Dok se Dragan Murar, predstavnik građana iz naselja „Braća Jugović“ obraćao novinarima, pojedini građani su ga prekidali i vikali mu: „Reci čiji si čovek“, a jedan od učesnika protesta je tvrdio da Murar i ne živi u tom naselju. Murar je odgovorio da ne zastupa nijednu političku partiju, već građane Obrenovca koji su ostali bez kuća.


„Došli smo da Vladi predamo zahtev za hitnu isplatu prve pomoći od 250.000 dinara, hitno uvođenje privremenih mera zbog nesposobnosti opštinskog rukovodstva, kao i definisanje rokova za izgradnju kuća i za dostavu građevinskog materijala za oštećene kuće“, rekao je Murar. On je kao zahtev naveo i izradu socijalne karte za oslobađanje od plaćanja komunalija i aktiviranje narodnih kuhinja za poplavljene. Predsednik Udruženja građana naselja „Braća Jugović“ Jovan Milivojević ogradio se od predatih zahteva, a Murara optužio da zastupa jednu političku opciju, ne želeći da precizira koju.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP