Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POŠTEN, A PROGLAŠEN PREVARANTOM

Obrenovčanin Milutin Čalmić: Umreću zbog ove nepravde!

Autor: Ekipa Alo! | 01.11.2014 - 19:00:00h | Komentara: 9

“Dajem sam sebi 10 godina zatvora ako sam i jedan jedini dinar dobio na svoje ime za poplave. Ovi iz ‘Informera’, koji su mi banuli u kuću, učinili su da ispadne da sam najveći lopov! Ako se hajka nastavi, ja nepravdu neću preživeti.

Priloženi  dokumenti svedoče da je Milutin  nepravedno  optužen

Priloženi dokumenti svedoče da je Milutin nepravedno optužen | Foto: Dimitrije Goll

Jedino da se sad spalim kako bi dokazao da ništa nisam ukrao i da sam nevin”, zaplakao je Milutin Čalmić (59) iz Obrenovca kome su posle majskih poplava ostali samo goli zidovi o čemu je “Alo!” već pisao.


On kaže da je od 2009. godine član Srpske napredne stranke i da, između ostalog, ni zbog toga nikada ne bi oštetio svoju državu!
- Ja tako nešto nikad mom predsedniku ne bi uradio, ma ne bih smeo u oči da ga pogledam - kaže Milutin i dalje u suzama i dodaje da ipak ne želi u to da meša politiku.

- Zbog teksta u “Informeru” sam preksinoć završio u Hitnoj pomoći, imao sam pritisak 200. Ne treba mi da se opet šlogiram, već sam imao moždani udar. Pa ljudi, ja ne mogu sebi da dođem. Cela porodica nam je u šoku, obrukana i razapeta na stub srama. Na pravdi boga me proglasiše lopovom - ogorčen je ovaj Obrenovčanin koji ne mora, kao što kaže, da se zapali da bi dokazao da govori istinu i da nije uzeo pare. Za njega to mogu potvrditi državni organi!

 

Završio u Hitnoj!
 

Zbog lažnih optužbi u “Informeru” Milutinu Čalmiću je preksinoć pozlilo zbog čega je završio u Hitnoj pomoći u Obrenovcu.
- Dobio sam injekciju za smirenje i neke lekove. Imao sam pritisak 200 - kaže Milutin.
A pre odlaska u Hitnu pomoć u kući Čalmića odvijala se prava drama, jer je Milutin pretio da će da se zapaliti kako bi svima pokazao da je nevin.

Da Milutin za svoju kuću nije dobio nijedan dinar pomoći, jer mu je žalba bila u proceduri, juče je ponovo potvrdio za naš list Miroslav Čučković, predsednik obrenovačke opštine. Kako nam je objasnio Čučković, opština je 21. oktobra izdala rešenje kojim je Čalmićeva žalba usvojena i kojim je njemu odobrena pomoć u iznosu od 350.000 dinara. Dakle, došlo je do promene kategorije iz treće u četvrtu, zbog čega se Čalmić i žalio. Istina, Čučković nam je juče rekao da je rešenje na proveri zajedno sa ostalih 400 predmeta! Ali to ne menja stvar. On novac ne može da dobije dok ne dobije pravosnažno rešenje o tome! Zaključak: Pare nije dobio, nije lažov, niti lopov!

Ukoliko je, kako se navodi u “Informeru” problem to što je Željko, sin Milutina Čalmića, dobio rešenje i uzeo 250.000 dinara, to i dalje nema nikakave veze sa situacijom i rešenjem koje je za svoju kuću dobio Milutin. Naime, iz priložene dokumentacije se jasno vidi da su Milutin i njegov sin dobili dva rešenja svako na svoje ime za dva različita stambena objekta. Njegov sin Željko jeste uzeo novac i nije hteo da se žali, jer zbog bebe i malog deteta nije želeo da čeka da mu ko zna kad reše žalbu!


Strah i panika u Obrenovcu


Javna prozivka Milutina Čalmića iz „Informera“ uplašila je brojne Obrenovčane koji još čekaju pomoć. Mnogi od njih više ne žele javno da govore o tome uz obrazloženje da se plaše da ne izgube, i to što im je ponuđeno. Svi oni, kao i Milutin, samo traže ono što im pripada. Podsećamo da su poplave bile u maju, a da je sada novembar.

Sa druge strane, njegov otac Milutin, koji nikada nije živeo u sinovljevoj, već u svojoj kući, odlučuje da se žali i sačeka veći novac jer mu je kategorizacija nepravedno dodeljena kao treća. Da se ne radi ni o kakvom pomoćnom objektu već o normalnom stambenoj jedinici u kojoj je živeo sa suprugom, svedoči i izveštaj Gradskog zavoda za veštačenja! U njemu je objekat jasno naveden kao prizemna stambena zgrada od 138 kvadrata sa detaljnim opisom prostorija, kuhinje, kupatila i svega ostalog! Zaključak: Milutin živi u stambenom objektu za koji ima rešenje i potvrdu!

- Trideset godina živim u toj kući, ceo vek sam radio pošteno, nikad ništa nisam ukrao, niti koga prevario. Šta sam to dočekao u ovim godinama? Tačno je da u istom dvorištu, u kući na sprat, živi moj sin Željko sa suprugom i dvoje dece, jedno od tri godine i drugo osam meseci. Tačno je i da je Željko dobio 250.000 dinara, ali se na rešenje nije žalio, jer je zbog male dece morao da se useli u kuću pre zime. Četiri meseca su bili kod snajkinih. Ali moj sin i ja smo dva odvojena domaćinstva i dobili smo dva rešenja, svaki na svoje ime - priča očajni Milutin i dodaje da ne zna ni o kakvom građevinskom materijalu pričaju, jer ni to nisu dobili!

Miroslav  Čučković

Miroslav Čučković | Foto: Rajko Ristić


- Željko je za svoju kuću kupio stolariju i za to ima račune. Do pre sedam dana moj sin je grcao da bi sa 250.000 nekako uspeo da sredi kuću kako bi deca mogla da se vrate! Radio je po ceo dan, a onda dolazio ovde i završavao kuću na jedvite jade. Tek pre sedam dana se vratio sa porodicom. Za to vreme smo žena i ja živeli u njegovoj garaži bez igde ičega. Nekoliko puta se zamalo nismo zapalili zbog instalacija, snalazili smo se kako smo znali i umeli, a sad ova muka - trese se kao prut Milutin dok ovo govori.

I njegova supruga Svetlana plače dok nas moli da sve prestane i kaže da joj više ni do para ni do života nije stalo posle sramote kojoj su je izložili po novinama.

- Oboje smo bolesni, Milutin je imao nekoliko infarkta, dva moždana udara, 2002. je jedva preživeo, ne treba nam sve ovo. Zato i ne živimo sa sinom, jer smo bolesni, a on ima dvoje male dece. I kako sad da speremo ljagu sa svog imena? Ovo mi je gore nego kad nam je četiri i po metra vode preplavilo kuću i kad smo ostali bez svega - kaže plačnim glasom Svetlana, bespomoćno gledajući u svog muža, koji sada jedinu nadu polaže u premijera Vučića, kojem želi sve da objasni i nekako spere ljagu sa svog imena.

Dokaz iz banke

I kao da svi prethodni dokazi nisu dovoljni, Čalmići prilažu izveštaj iz banke u kojem se lepo vidi da su na račun legali samo iznosi invalidske penzije, ali ne i pare za popravku kuće. Mi smo mu odavno poverovali, nadamo se samo da će se “Informer” bar posle svega poneti pristojno i na neki način izviniti Čalmićima za sve što su pretrpeli zbog njih.

Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 01.11.2014 19:48h

    Pod hitno tužiti "Informer"!Druge nema i tražiti odšetu,kako materijalnu,tako i moralnu u vidu javnog izvinjenja!

  • rodoljub zaharijevic Vreme: 01.11.2014 20:45h

    nista cudno,kakav novinar i urednik,mislim na gospodina sa srednjim slovom i voditelja cuvene teske reci,takve i novine,nazalost je istina da jedne neozbiljne novine mogu prouzrokovati ozbiljne probleme.

  • fenix Vreme: 01.11.2014 21:19h

    Bravo za ALO što je uložio napor da se utvrdi istina. Krajnje je vreme da se stane na put divljanju Informera.

  • Mikos Vreme: 02.11.2014 07:24h

    Glavni argument mu je što je član SNS-a!!! EEEEEEEE sad mi je baš sumnjiv!

  • Mikos Vreme: 02.11.2014 07:30h

    Klasika, žive zajedno, a svako traži svoj deo! " sinova garaža"...baš me zanim adal je uvedena u KATASTER kao "sinova"?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP