Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEIZVESNA SUDBINA DALIBORA SAVIČIĆA

Očajni roditelji Srbina koga su zarobili džihadisti

Autor: Večernje novosti | 12.03.2015 - 00:41:00h | Komentara: 2

Roditelji otetog Dalibora Savičića preživljavaju pravu dramu dok čekaju vesti o sinu koga su oteli džihadisti na jugu Libije.

Dalibor Savičić

Dalibor Savičić | Foto: facebook

- Slomljeni smo. I muž i ja već danima smo na tabletama, pratimo sve moguće TV kanale i čekamo da čujemo dobru vest o našem sinu – kažu roditelji Dalibora Savičića (39), austrijskog državljanina srpskog porekla koji je otet pre nekoliko dana sa osmoricom kolega kada su džihadisti oteli naftno polje Al Gani na jugu Libije.
Ona ističe da su se sklonili od medija i da su očajni.
- Pobegli smo od svih i ja i muž Slobodan. Više ni sama ne znam šta mi se događa. Došlo mi je da popijem otrov. Pa, moj Dalibor je heroj, on nije bilo ko. Zovu nas ljudi iz celog sveta, svi nas znaju. Raspituju se. Teše nas. Joj, šta nas je snašlo. Dalibor je štitio te ljude sa kojima radi - priča Daliborova majka, pišu Večernje novosti.
Slobodan i supruga su se sklonili u Republiku Srpsku od medija. Svakodnevno prate vesti nadajući se da će im se sin vratiti živ i zdrav.
- Poludeli smo za ovih nekoliko dana. Hodamo tamo-vamo. Ne znamo ni sami gde smo. Muž samo hoda okolo i ćuti. Teško mu je. Kuća nam je ovih dana bila puna rodbine. Pratimo sve moguće strane kanale, od austrijskih do nemačkih i osluškujemo vesti o otetima. Teško mi je i ne znam ni sama kako ću sve da preživim – kaže majka.
Daliborov otac nije bio raspoložen za priču.
– Molim vas, ostavite nas na miru – bilo je sve što je on rekao.
Uprava naftnog koncerna “Vaos” , za čiji je ogranak radio oteti Dalibor saopštila je da je izdata naredba za evakuaciju istog dana kad su džihadisti napali naftno polje Al Gani na jugu Libije. Nekoliko sati je delilo Savičića i njegove kolege od slobode.
U Vaosu kategorično tvrde da nisu primili nikakvo ni usmeno ni pismeno upozorenje libijske nacionalne naftne korporacije koje bi preporučivalo evakuaciju osoblja.
U ovom koncernu kažu da su u stalnom kontaktu sa austrijskim ministarstvom spoljnih poslova, kao i ambasadama zemalja čiji su državljani oteti sa naftnog polja Al Gani. Spekuliše se o motivima otmice, a eksperti smatraju da su islamistima radnici potrebni za rad na naftnim postrojenjima koja su osvojili.
Poslednji komentari
  • eeeeehhh Vreme: 12.03.2015 02:07h

    Vaos snosi odgovornost,bez dileme, mnogi su evakuisali svoje radnike ,pre tri nedelje je evakuisana jedna grupa stranaca firma je procenila neophodnost i na ustrb zarade zakljucila da je zivot ipak vredniji....A Daliboru i njegovim kolegama zelim bezbedan i brz povratak do svojih .....

  • ze Vreme: 12.03.2015 21:04h

    Није Србин него Аустријанац

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP