Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ PREDSTAVIO REZULTATE BORBE PROTIV KORUPCIJE

Očerupali Srbiju za 80 milijardi!

Autor: M. D. | 06.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Od formiranja aktuelne Vlade, u procesu rešavanja slučajeva 24 sporne privatizacije podignute su krivične prijave protiv 115 osoba, dok ih je 89 uhapšeno, a osumnjičeni se terete da su budžetu Srbije pričinili štetu tešku skoro 80 milijardi dinara, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 60 milijardi, izneo je juče podatke vicepremijer Aleksandar Vučić.

Region  više nije  sigurno  mesto za  organizovani  kriminal

Region više nije sigurno mesto za organizovani kriminal | Foto: Oliver Bunić

Prvi potpredsednik Vlade, koji je učestvovao na sastanku odbora spoljnih poslova parlamenata Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, a na kom je tema bila borba protiv korupcije, podsetio je i da je Tužilaštvo krivične prijave pokrenulo protiv tri bivša ministra, 11 bivših direktora javnih preduzeća, jednog aktuelnog direktora javnog preduzeća i nekoliko sudija i tužilaca.


Uskoro tim za EU


Prvi potpredsednik Vlade najavio je da očekuje da će već tokom naredne nedelje biti izabran glavni pregovarač Srbije za pretpristupne pregovore sa Evropskom unijom.

- Region više nije sigurno mesto za pripadnike organizovanog kriminala. U borbi protiv korupcije u Srbiji primenjuje se nulta tolerancija i neselektivnost.
Postojale su primedbe da je borba selektivna i da se to dešava kad god se dođe do nekoga ko je član političke stranke, ali se pokazalo da su istrage pokrenute i protiv ljudi iz partija na vlasti, kao što je „Galenika“.
Znate da nema opšte podrške i koga god pipnete reći će: „A zašto baš taj?“, koga god iz neke stranke pipnete kažu: „Što taj, a ne ovaj“... Ali 75 odsto građana misli da je zemlja krenula u ozbiljnu borbu protiv korupcije i poručujem da će se ta borba nastaviti. Mogu da govore o selektivnosti, ali kad ih pitamo da kažu neko ime i ko je zaštićen ni takvi ne mogu da kažu nijedno - poručio je Vučić i ponovio da će sva 24 predmeta biti rešena do kraja godine.

Rezultati dosadašnjih istraga

krivične prijave 115
uhapšeno osoba 89
uhapšeni ministri 3
uhapšeni direktori JP 12
šteta za budžet 80 milijardi
protivpravna korist 60 milijardi*
*iznosi u dinarima

Poslednji komentari
  • milorad Vreme: 06.07.2013 11:52h

    ja lično mislim da je to samo vrh ledenog brega jer se istražuju samo takve zloupotrebe sa viših funkcija kao što su direktorske i ministarske itd... a šta je sa onim sitnijim gde ti poslodavac ne plaća dažbine radnika već mu daje samo minimalac i slično tome. Naravno da je i tu budžet oštećen i da se ta praksa radi godinama unazad. Sigurno je šteta mnogo veća!

  • DSV Vreme: 06.07.2013 13:52h

    Vrati BAR JEDNU Vucicu .Stalno obecavas pricas a novci i dalje napolju . Hapsis ,produzavas pritvore ,narod zamajavas ,ovi te se boje da objave komentare jer TRAZE ISTINU I DA SE VIDI DELO A NE PRICE!

  • sulayman Vreme: 09.07.2013 20:15h

    hello how are you doing

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP