Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTRESNA ISPOVEST SAŠE RADULOVIĆA

Ocu su u Dobrovoljačkoj pucali u glavu!

Autor: E. A. | 10.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 14

Saša Radulović, bivši ministar u Vladi Srbije i lider pokreta “Dosta je bilo”, prvi put je u javnost izneo detalje o danu kada mu je u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu ubijen otac Budimir, lekar i pukovnik u JNA i načelnik saniteta Druge sarajevske armijske oblasti. Njegovo sećanje objavljeno je u “Nedeljniku”.

Saša Radulović i njegov otac

Saša Radulović i njegov otac

Radulović je te 1992. godine bio u Nemačkoj, gde je u „Simensu“ radio kao inženjer, a da se nešto dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici, na koju je inače gledao porodični stan, saznao je putem radija.


- Odmah sam zvao mamu, ali nisam mogao da je dobijem. Bila je čitava psihoza, koja je trajala danima. Bio je to napad na komadnu u centru grada, a potom napad na kolonu koja je izlazila iz grada. U toj koloni bio je i moj otac. Ubijen je u toj koloni 3. maja 1992. Poginulo je još nekoliko ljudi. Tata je bio u sanitetskom vozilu na prednjem sedištu. Bio je to pucanj u glavu sa kratkog rastojanja. I to na mestu gde sam prošao hiljadu puta - ispričao je Radulović za “Nedeljnik”.

Radulović navodi da je telo njegovog oca prevezeno u Vojnu bolnicu u Sarajevu, koja je bila pod opsadom. Njegova majka u početku ništa nije znala, mada je slutila da se nešto loše dogodilo. Niko od komšija nije smeo da joj kaže.

- Posle nekoliko dana traganja, majka je očevo telo pronašla u Vojnoj bolnici. Nisu joj dali da preuzme telo. Nisu nam dali ni da prevezemo ubijenog oca do Beograda. Bili su to mučni pregovori, koji su trajali osam do deset dana. Uspeli smo nekako. U Beogradu nas je sačekao profesor Zoran Stanković sa VMA, koji je uradio obdukciju. Sećam se da majci nisam dao da vidi očevo lice. Bio je to strašan prizor. Držala ga je samo za ruku - naveo je Radulović.
On ističe da svaki zločin zahteva da se pronađe i kazni krivac, i to, kako naglašava, ne samo zbog porodica žrtava nego i zbog samog društva.
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 10.07.2015 08:16h

    Sve ovo, i slicne slucajeve, trebalo je svakodnevno objavljivati, u svim medijima, sve vreme, od pocetka rata, do danasnjih dana. E obzirom da nismo to radili kada je trebalo, zato nam se i dogodila rezolucija. Muslimani su imali i lobiste po celom svetu, koji su lobirali u njihovu korist, za njihove izgubljene zivote, da se cuje, sto jace i sto dalje. E za nas je sada kasno, bilo sta da uradimo po tom pitanju, jer mi nase zrtve nismo prikazivali, a trebali smo, kako se to nikada ne bi zaboravilo i naravno, kako se ne bi ponovilo. I ko je sada nama kriv za sve nase propuste?. U nasim medijima, ne prodje niti jedan dan a da se golisave starlete, sponzoruse ne pojave i to na naslovnim stranama... Ko je za to kriv? SRAMOTA!

  • ana Vreme: 10.07.2015 09:15h

    šta je preduzeo???

  • Бранислав Vreme: 10.07.2015 11:00h

    и поред тога дотични подржава улазак Србије у ЕУ и оштре реформе по ММФ диктату..шта рећи...

  • bane Vreme: 10.07.2015 11:59h

    Svaka Vam cast kako ste preziveli ov sto vam se desilo.

  • ds222 Vreme: 10.07.2015 12:23h

    krivi su kukavice novinari sto se boje da o tome pisu .Pa i ovaj komentar nece imati mu** da objave !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP