Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREVARA

Od bravara ispade direktor: Ukrali su mi
identitet da mi natovare dugove!

Autor: R. Ćoralić | 15.02.2013 - 18:34:00h | Komentara: 1

Jovan Nikolić (61) iz Smedereva već pet meseci bezuspešno pokušava da objasni nadležnima kako se neko ozbiljno poigrao s njegovim identitetom i da dokaže da nikada nije bio vlasnik i direktor preduzeća za koja je dobio da plati i kazne!

Njegove muke počele su u oktobru 2012, kada mu je iz Carinarnice Zrenjanin stiglo rešenje o presudi u kojoj se navodi da je kao direktor firme “Tranšped logistik Beograd” dužan da plati kaznu od 60.000 dinara na ime neplaćene carine za uvoz kompjuterske opreme.

Jovan Nikolić

Ja sam bravar, a ispadoh direktor!: Jovan Nikolić | Foto: Nenad Pavlović

- Proverio sam lične podatke koji su navedeni i, na opšte iznenađenje, ustanovio sam da su moji. Moj broj lične karte, matični broj, adresa... sve se poklapalo. Ali, to nisam ja. Ja nisam direktor. Ja sam bravar iz Smedereva koji je uz neku mizernu otpremninu otišao iz fabrike “Želvoz” i sad sam kod kuće, bolestan i nezaposlen - započinje svoju priču Jovan. Da bi stvari isterao na čistac, Jovan se sa sinom Sašom zaputio u Beograd da u Agenciji za privredne registre (APR) proveri i ispravi grešku. Međutim...
- Ispostavilo se da po njima to nije greška i da sam vlasnik i direktor još jednog preduzeća, “Novoline d. o. o. Beograd”! U APR-u su mi dali kopije dokumenata koje su prevaranti predali kad su overavali transakciju i to je sve

- jada se ovaj Smederevac i dodaje da se onda za pomoć obratio policiji.

Ukrali mu identitet: Jovan Nikolić

Ukrali mu identitet: Jovan Nikolić | Foto: Nenad Pavlović

- Rečeno je da sačekam istragu i da samo promenim ličnu kartu. I čekao sam! I promenio sam ličnu kartu! Taman kada sam pomislio da je mojim mukama došao kraj, u ponedeljak, 12. februara 2013, dobio sam obaveštenje iz

Privrednog suda u Beogradu da je JP „Železnice Srbije“ podnelo tužbu protiv mene kao direktora zbog neplaćanja računa i zakupa zemljišta. Stiglo je i nekoliko uplatnica sa više od milion dinara duga! - kaže Jovan dodajući da se opet obratio policiji i da su mu tada rekli da se javlja na ročišta u sudovima i da se pravda njima?!

- Imam overene kopije iz APR-a kao dokaz da ja nisam na toj ličnoj karti. Na njima se jasno vidi da je prethodni vlasnik firme koje vrede 405.339.69 evra prodao za 5.000 evra. Sad zbog njih u APR-u ja imam ove probleme, jer oni neće da isprave svoju grešku, a ja ispaštam jer svi sudovi gledaju u izveštaj iz APR-a kao merodavan - ogorčen je Nikolić.
Poslednji komentari
  • djolesd Vreme: 20.02.2013 15:30h

    i tito je bio bravar

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP