Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GLUMICA I BIVŠA ŽENA ZVONKA BOGDANA ŽIVI U SIROMAŠTVU

Od crvenog tepiha
do najcrnje bede!

Autor: Ružica Kantar | 27.01.2013 - 18:56:00h | Komentara: 23

Koliko je život nepredvidiv i kako je moguće u jednom trenutku biti među zvezdama, a već sledećeg na samom dnu životne egzistencije, najbolje govori primer Gizele Vuković (86), nekada poznate glumice i bivše supruge pevača Zvonka Bogdana.

Gizela Vuković

Nekada je bila zvezda, a sada živi u siromaštvu: Gizela Vuković | Foto: Oksana Krutenjuk

Zaboravljena od svih, Gizela zajedno sa ćerkom Milicom (66) i autističnim unukom Brankom (32) živi u hotelskoj sobi od deset kvadrata, koju već 11 godina nema sredstva da plaća. Dugovanja prema hotelu su dostigla iznos od čak četiri miliona dinara!

Gizela Vuković

Zaboravljena od svih: Gizela Vuković | Foto: Oksana Krutenjuk

 

Ni da čuje za Zvonka Bogdana!

 

Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan | Foto: Mitar Mitrović

Gizela svog bivšeg supruga Zvonka Bogdana ne želi ni da pomene. Od njega pomoć nikada nije tražila.

„Manite me njega. Ne želim da ga se sećam“, odmahuje Gizela rukom. „Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba“, poručila je emotivno Gizela Vuković.

Ni brojne kolege s kojima je sarađivala, ni država ne haju za probleme. U sobičku u kojem se snažno oseća ustajali vazduh i u kojem pored tri kreveta nema prostora bilo šta da stane, juče smo zatekli sva tri člana porodice kako leže ušuškani u ćebad.

- Ćerka Milica (66) danima je bolesna, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice - pokazuje nam plastičnu hoklicu nekada ponosna dobitnica

„Zlatne arene“ u Puli za film „U raskoraku“. U hotel DMB ona se uselila za srpsku Novu 2002. Prvih meseci plaćala je troškove iznajmljivanja sobe. Međutim, nakon toga više nije imala sredstava.


- Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili. U susret su mi izašli samo ministar kulture Dragan Kojadinović i moj kolega Voja Brajović. Od njih sam dobila ukupno 350.000 dinara, i to je sve... A nekada sam bila zvezda subotičkog Narodnog pozorišta. Igrala sam sve od Koštane, do Hasanaginice i Čehovljeve Sonje... Igrala, pevala... Bila sam lepa i omiljena. Jedino što mi preostaje je da se nadam da će biti bolje za godinu, dve. Toliko verujem da mi je ostalo do kraja života - zaključuje Gizela.

Direktor hotela od Đilasa traži pomoć!

Mihajlo Mirčić, v. d. direktora hotela DMB zatražio je od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da pomogne u regulisanju duga Gizele Vuković, koji je za 11 godina narastao na 3,8 miliona dinara.

Mihajlo Mirčić

Mihajlo Mirčić | Foto: Oksana Krutenjuk

- Gizelu i njenu porodicu nismo imali srca da izbacimo napolje, a nismo ni pokrenuli tužbeni postupak jer znamo da nemaju para. Kako se radi o poznatoj glumici koja živi u jako teškim uslovima, predložili smo Đilasu da, kao i njegovi prethodnici, pripomogne. Mi bismo drage volje držali Gizelu da imamo para, međutim, hotel je u jako teškoj situaciji. Ne tražimo da nam se isplati novac, već samo da se otpišu dugovanja koja imamo prema Elektrodistribuciji, Vodovodu i Beogradskim elektranama - objašnjava Mirčić za „Alo!“, napominjući da iako je pisao pre Nove godine, niko mu se za sada nije javio.

Poslednji komentari
  • zof Vreme: 27.01.2013 19:06h

    Bitno se on kur.... sa svojom vinarijom! Ako ne gleda nju mogao je da suoseca sa cerkom i unukom.....fuj....vojvodjanski serif bez imalo srca!

  • Lala Vreme: 28.01.2013 00:14h

    Zof...Zvonko je mladji od doticne glumice 15 godina a od njene cerke stariji 5 godina....ja ne znam od kad si ti poceo da pravis decu, ali Zvonko i ako je "serif", nije sa 4 sigurno

  • milica Vreme: 28.01.2013 00:16h

    Cek cek zao mi bake ali meni ovde racunica nije jasna. Za 11 godina 3.800.000 dug. Ako to podelimo sa 132 meseca, soba od 10 kvadrata kosta 28.000 mesecno. Pa sta je baka u Hiltonu?

  • alex Vreme: 28.01.2013 01:16h

    Zvonko Bogdan ima 71. godinu tako da ne verujem da je cerka od 66.godina njegova

  • BATA Vreme: 28.01.2013 01:34h

    Ovde treba one pare sto daju za nacionalne penzije ,umetnici kojiovako tesko zive .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP