Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA VAS PODSETIMO

Od danas obavezna zimska auto-oprema!

Autor: Tanjug | 01.11.2014 - 08:34:00h | Komentara: 0

Od danas sva vozila koja učestvuju u saobraćaju na putevima u Srbiji moraće da imaju zimsku auto-opremu, podsetio je Auto-moto savez Srbije.

Čizma glavu čuva, a  za gume ko te pita

U zimsku opremu spadaju četiri zimska pneumatika kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra, u prtljažniku odgovarajući lanci za sneg, odnosno drugi uredjaji za povećanje trakcije koji se, u slučaju potrebe, postavljaju na najmanje dva pogonska točka.

Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, podrazumeva da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica.

Neposedovanje propisanih pneumatika tretira se kao teža tehnička neispravnost i kazna koju saobraćajna policija može naplatiti, a iznosi od 6.000 do 20.000 dinara za fizičko lice, odnosno od 100.000 do 800.000 dinara za pravno lice.

Policajac ima pravo i da isključi iz saobraćaja vozilo koje nema zimske pneumatike i ostalu opremu, ako se ne koriste u skladu sa propisima.

Kako ističe AMS S važno je znati da, u slučaju saobraćajne nezgode uzrokovane nedostatkom zimskih pneumatika, vozač i vlasnik takvog vozila imaju obavezu da sami plate svu nastalu materijalnu i nematerijalnu štetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP