Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DONACIJA

Od Mađarske tri miliona evra vojvođanskim Mađarima

Autor: Tanjug | 27.07.2015 - 14:04:00h | Komentara: 0

Mađarska vlada podržaće sa skoro tri miliona evra projekte vojvođanskih Madjara, najavili su državni sekretar za nacionalnu politiku mađarske vlade Arpad Janoš Potapi i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Ištvan Pastor

Ištvan Pastor | Foto: ALO!

Kako prenosi Mađar so, njih dvojica su na zajedničkoj konferenciji za štampu u Rumuniji izneli da će sa više od 200.000 evra biti pomognut rad doma Evropa Kolegijum u Novom Sadu, za koji je Pastor rekao da će od oktobra primiti 428 studenata mađarske nacionalnosti iz Vojvodine koji studiraju u Novom Sadu.

Naša ambicija je bila da ova institucija ne dospe pod nadležnost srpske države, jer tako možemo garantovati da će svih 428 mesta biti osigurano za našu decu. Donacija je važna baš zbog toga što garantuje održavanje i funkcionisanje objekta, naglasio je Pastor, a prenosi Mađar so.

Oko 320.000 evra, kako je najavljeno, biće uloženo za projekat koji se odnosi na stvaranje seoskog starateljskog sistema, a koji podrazumeva zaposlenje 21 socijalnog radnika i nabavku 15 vozila za terenske obilaske.

- Dok stignu jesenje kiše, moramo izgraditi ovaj sistem, kako bi bilo ljudi koji mogu ponuditi pomoć onima o kojima se ne stara niko - rekao je Pastor.

Treći projekat, vredan skoro dva miliona evra, jeste kupovina i obnova zgrade u Zrenjaninu koja će biti namenjena za srednjebanatsku zajednicu, dok četvrti projekat predstavlja dotiranje Radio-televizije Panon sa nešto manje od 200.000 evra.

Pastor se zahvalio za principijelnu politiku mađarske vlade koja izvršava sve ranije dogovore.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP