Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEZADOVOLJNI OBRENOVČANI U PONEDELJAK ISPRED VLADE

Od pomoći samo primamo po dve konzerve i hleb!

Autor: Ekipa ALO! | 05.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Građani Obrenovca, nezadovoljni su zbog sporosti obnove kuća uništenih u poplavama i teškog položaja Obrenovčana posle poplava, održaće u ponedeljak, 7. jula, protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

„Mi novca za obnovu nemamo, nemamo posla, mnogi nemaju ni da jedu“, poručuje predstavnik nezadovoljnih Obrenovčana Dragan Murar

„Mi novca za obnovu nemamo, nemamo posla, mnogi nemaju ni da jedu“, poručuje predstavnik nezadovoljnih Obrenovčana Dragan Murar | Foto: Petar Marković

Predstavnik nezadovoljnih Obrenovčana Dragan Murar rekao je juče za agenciju Beta da će u ponedeljak u 11 sati ispred Vlade Srbije čekati odgovor na zahteve koji se, kako je neveo, tiču “muka” stanovnika Obrenovca nakon poplava.


- Naši zahtevi su socijalne prirode i tražimo pomoć za obnovu objekata. Mi novca za obnovu nemamo, nemamo posla, mnogi nemaju ni da jedu. Do nas ne dolazi nikakva pomoć, ako se ne računaju dve konzerve i vekna hleba - istakao je on.
Murar je kazao da se rokovi koje su nadležni postavili za obnovu neprestano produžavaju, ocenivši da Vlada nema predstavu o razmerama „nesreće“ i egzistencijalnim problemima Obrenovčana.

- Za svaku potvrdu, da bi se nešto jeftinije kupilo, čeka se po pet sati u redu - kazao je on, navodeći da onima koji su ostali bez kuća treba građevinski materijal, a ne potvrda za kupovinu „jeftinijeg nameštaja“.

On je kazao da je juče od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina dobio uveravanja da će na sednici Vlade predložiti donošenje Zakona o obnovi zemlje, kojim će se rešiti problemi sanacije kuća uništenih u poplavama.

Nezadovoljni stanovnici Obrenovca, koji je pretrpeo najveće štete u nedavnim poplavama, organizovali su se pre dva dana preko društvenih mreža i počeli proteste.

Bolje da se energija  preusmeri na obnovu: Miroslav Čučković

Bolje da se energija preusmeri na obnovu: Miroslav Čučković | Foto: Rajko Ristić

Čučković: Učinićemo sve da sprečimo proteste

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je juče da će učiniti sve da bi bili ispunjeni zahtevi građana kako ne bi došlo do protesta, jer je bolje da se energija usmeri na obnavljanje grada.
- Mi smo čuli predlog nezadovoljnih građana i za sve što su izneli imaju pravo, ali bolje je da usmerimo energiju na obnavljanje grada. Učinićemo sve kako do protesta ne bi došlo - kazao je za agenciju Beta Čučković.

Poslednji komentari
  • GALE Vreme: 05.07.2014 09:23h

    Molim vladu a i carinu oni imaju evidenciju humanitarne pomoci koja je dopremljena u Srbiju.sta se desava gde se nalazi silna pomoc.nije valjda da su samo konzerve u pitanju.Gospodo sumnja postoji .ispitajte sve i izadjite u javnost i objavite.Nemojte dozvoliti da neko zaradjuje na tudjoj muci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP