Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAJAM U KANU

Od ponedeljka prodaja stanova u dve kule Beograda na vodi!

Autor: A. O. | 12.03.2015 - 13:46:00h | Komentara: 3

Trećeg dana sajma MIPIM 2015 u Kanu, na štandu kompanije "Igl Hils", koja gradi Beograd na vodi, projekat koji će biti smešten u samom centru starog dela Beograda, razgovore sa velikim brojem zainteresovanih, vodili su Mohamed Alabar, član odbora ove kompanije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Džordž Efstatiou, glavni arhitekta kule Beograd, koji je između ostalog gradio kulu Burž kalifa u Dubaiju.

Mohamed Alabar obraćajući se novinarima srpskih medija koji prate MIPIM rekao je da se Igl hils sprema da počne sa gradnjom stambenih kula na leto, kao i da su druge zgrade i tržni centar u procesu izrade dizajnerskog rešenja.

Siniša Mali i Mohamed Alabar

Siniša Mali i Mohamed Alabar

 - Gradovi današnjice, da bi preživeli i da bi se razvijali, moraju da imaju mešavinu koja čini život, to je život na ulici, u parkovima, kancelarijama , tržnim centrima... Ako hoćete da napravite taj spoj, morate da budete sigurni da postoji harmonija među tim elementima, i da sve mora da se uklopi u kulturu grada u kome gradite. Kada čujem komentare stranaca o Beogradu čujem da je to jedan od najboljih gradova sada za rad i život. Beograd postaje regionalni centar, hab, brze nego sto smo mislili, i biće dobar primer koji će drugi gradovi moći da kopiraju - istakao je Alabar.
Džordž Efstatiou, glavni dizajner kule Beograd, istakao je da nikad nije bio u beogradu, ali svaki put kada nešto dizajnira bavi se prvo generalnom slikom, a u sledećoj fazi razmišlja o kulturnim elementima grada u kome gradi.

Maketa dve stambene zgrade sledeće nedelje seli se u Beograd

Maketa dve stambene zgrade sledeće nedelje seli se u Beograd

 - Naše zgrade širom sveta postaju simboli tih gradova u kojima su rađene, kao što su zgrada Džon Henkok u Čikagu i Burž kalifa u Dubaiju. Veoma smo ponosni što u našem timu imamo beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom, osvajala je nagrade širom sveta za svoja dizajnerska rešenja. Ona je radila i unutrašnji dizajn kule Burž kalifa u Dubaiju. Svi smo uzbuđeni što sada radimo u Beogradu. Ta kula će biti nasa beba, nešto čime ćemo se svi ponositi - zaključio je Efstatiou.
Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali najavio je početak prodaje stanova u prvim stambenim kulama već početkom sledeće nedelje. 
- Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledece nedelje objaviti sve detalje. Prodaja stanova u ove prve dve kule počinje u ponedeljak, nakon toga ide objava za dizajnersko rešenje hotela sa pet zvezdica, koji će doprineti lepoti ovog dela grada.
Maketa dve stambene zgrade, koja je izložena na sajmu MIPIM, sledeće nedelje seli se u Beograd i biće izlozena u BW galeriji, u Karađordjevoj ulici.
MIPIM je svetski sajam za investicije i nekretnine koji se svake godine održava u ovom francuskom gradu. Dvadeset hiljada učesnika iz gotovo 100 zemalja jednom godišnje sastane se na Rivijeri i u četiri dana dogovaraju poslove sa preko 4.000 globalnih investitora, 170 hotelskih grupacija, sa 6.700 kompanija.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 12.03.2015 16:10h

    Prvo sagradite,pa prodajte.Nemojte da se odustane kao od Juznog toka,pa mi gradjani da placamo penale...

  • vitez Vreme: 12.03.2015 17:13h

    Ha,ha, prodaju sanova. Oladite malo, nama smrtnicima maglu, a ovima što imaju "prljav" novac da ga "operu" malo uz reku.

  • RITZA Vreme: 12.03.2015 17:33h

    BEOGRAD NA LEBU I VODI

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP