Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUCOŠI, PAZITE SE PREVARE!

Od studenata uzimaju hiljade evra, a nemaju dozvolu za rad

Autor: Jelena Jokanović | 21.06.2015 - 19:30:00h | Komentara: 3

Beogradska visoka škola za modu i dizajn “Mod’Art Internacional”, čija godišnja školarina košta više hiljada evra, već osmu godinu radi nelegalno i upisuje studente, a nema dozvolu za rad! U Ministarstvu prosvete kažu da ova škola nikada nije ni aplicirala za akreditaciju institucije i studijskih programa, i da sledstveno tome nije u sistemu obrazovanja Republike Srbije.

Mod art

Mod art | Foto: Milorad Milanković


J. I. iz Beograda samo je jedna od žrtava prevare ove škole za modu i umetnost, koja je, kada ju je upisivala 2010. godine, predstavljena kao deo istoimene škole u Parizu. Za tri godine, koliko traje školovanje, naša sagovornica je, kako kaže, za školarinu izdvojila oko 10.000 evra, a diplomu ni posle dve godine od diplomiranja nije dobila!

- Diplomirala sam 15. juna 2013. i od tada pokušavam da dođem do svoje diplome. Rečeno nam je da ćemo je dobiti u oktobru, kad krene nova školska godina, a onda najkasnije do Nove godine. Međutim, do danas je nismo dobili. Zbog toga sam se više puta, zajedno sa desetak kolega iz generacije koji su u istoj situaciji obraćala direktoru škole Miodragu Vešoviću.
Obećavao je da će diploma stići, uveravao nas da je sve u redu, a kasnije nije odgovarao na pozive i mejlove, i tako već skoro godinu dana. Za školarinu i ostale troškove studiranja izdvojila sam sumu koja je dovoljna da se kupi manji stan u Beogradu, tada sam smatrala da je vredno diplome jedne francuske škole, a sada od nje imam samo sertifikat sa kojim ne mogu da uradim ništa, zbog čega sam izgubila mnoge poslovne prilike - ogorčeno priča naša sagovornica.

- U međuvremenu smo saznali da je beogradski ogranak škole “Mod’Art” izgubio licencu jer centrali u Francuskoj nisu plaćali ugovorenu sumu. Međutim, o tome tokom školovanja nikada nismo zvanično obavešteni, a direktor Vešović je nastavio da uzima novac i upisuje nove studente. Kontaktirala sam i sa direkcijom u Parizu, ali nisam dobila nikakvu informaciju ni o svojoj diplomi ni o licenci beogradske škole - navodi J. I.
Poslednji komentari
  • Verica ilic Vreme: 21.06.2015 20:38h

    Jel moze neko da mi ostavi kontakt tih ljudi kojima trebaju beraci? ilic.verica30@gmail.com

  • dobro jutro Vreme: 21.06.2015 21:51h

    devojko, koja imas pare, a znanja, taman toliko, da upises "bajagi fakultet".

  • pc Vreme: 22.06.2015 09:15h

    I sve se to zna i ministarstvo ne podnosi krivicne prijave. Oni i dalje rade ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP