Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA

Od sutra više kontrolora u GSP-u!

Autor: Tanjug | 31.08.2014 - 18:34:00h | Komentara: 2

Od sutra, 1. septembra, kada startuje zimski red vožnje, Beograđane će prevoziti za oko 10 odsto manje vozila GSP nego što je to uobičajeno za ovaj period. Putnicima će karte kontrolisati oko 500 kontrolora sa kojima će ići i Komunalna policija.

Smanjenje broja vozila gradskog prevoza neće važiti u saobraćajnim “špicevima”, a ta mera je, kako je rekao direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, neophodna zbog loše finansijske situacije gradskog prevoznika uzrokovane, između ostalog i velikim brojem onih koji se švercuju.

Napad na vozača GSP

Manje vozila, a više kontrolora | Foto: Mitar Mitrović

 Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je pre nekoliko dana da su apeli grada i GSP dali su prve rezultate, navodeći da je prihod tog preduzeća od prodaje karata u protekle dve nedelje povećan za 20 odsto. On je istakao da je cilj grada i GSP-a je da poveća bezbednost putnika i zaposlenih.
- Upravo zbog toga ćemo sledeće nedelje krenuti sa javnom nabavkom za uvođenje video-nadzora, a time ćemo ispuniti jedno od obećanja sa početka mandata. Na ovaj način ćemo svim građanima i zaposlenima obezbediti sigurnost u vozilima – zaključio je gradonačelnik Beograda.
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da ranije da će Grad Beograd, od septembra, preduzeti mere kako bi se racionalnije rasporedila vozila gradskog prevoza i smanjile gužve na pojednim linijama, i zato će, osim efikasnijih kontrola, biti sprovedeno prebrojavanje putnika.
- U toku jeseni, na konkursu će biti odabrano kome će taj posao biti poveren. Od početka 2015. planiramo da uvedemo novi tarifni sistem, a sve to će pomoći da racionalnije rasporedimo vozila i smanjimo gužve – najavio je Vesić.
Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 31.08.2014 22:13h

    svercovanja ce uvek biti,sutra se ne desava nista posebno,ponedeljak 1. septembar,poslednji letnji mesec,djaci krecu u skolu veselo i razdragano,a naslov kontrola,manje vozila,komunalna policija,sta je smak sveta,pao boing,poginuli ljudi,svercovanja ce uvek biti,pa nece valjda kontrolori i policajci(uvek ih ide po trojica)ici od prve do poslednje stanice,opustite se i gledajte sa vise optimizma na zivot,povecace se obim izvoza u rusiju,zivecemo bolje,ucicemo u e.u.,jednog dana kada nas budu hteli,jednog dana cemo pobediti francuze u kosarci i tako dalje,svercovanja ce uvek biti.

  • SASA -Svilajnac Vreme: 01.09.2014 01:53h

    Nisam iz Bg ,ali samo da pitam odakle narod da plati to sto im nudite kad ste sve vec uzeli ....uzmite i pohapsite sav narod ..i onako se bolje zivi u zatvoru,predpostavljam ...a evo i javno da kazem :SRAMOTA ME JE STO SAM IZ SRBIJE!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP