Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORODICA UZBUNJIVAČA IZ MAJDANPEKA ČEKA POLITIČKI AZIL

Od Švajcaraca traže da ih spasu Srbije!

Autor: Ivan Popović | 29.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 13

Igor Barbulović, rođeni brat Irene Barbulović, koja je sa svojim suprugom uzbunjivačem Mladenom Vladićem i troje male dece sredinom maja otputovala u Švajcarsku, gde su porodično zatražili politički azil, za „Alo!“ je otkrio detalje njihove odluke.

Mladen Vladić

Igor Barbulović

Mladen Vladić sa suprugom Irenom i troje dece nalazi se
u kolektivnom centru u Sent Galenu, gde traži izbavljenje
iz rođene zemlje, u kojoj je godinama bezuspešno
ukazivao i dokazivao korupciju vlasti i sudstva

- Mladen se godinama obraćao svima ukazujući na korupciju u koju su uključeni jedan tužilac, policajac i političar, ali nije dobio odgovor. Glavni razlog njihovog odlaska iz zemlje jeste to što su lopovi još uvek na slobodi, a on, koji je te lopove prijavljivao, morao je da pobegne iz sopstvene zemlje – kaže Barbulović, dodajući da su njegova sestra i zet sa malom decom Srbiju napustili 13. maja, a da su 19. ušli u program za razmatranje zahteva za politički azil u Švajcarskoj i nalaze se kolektivnom centru u Sent Galenu.


Vlast bez odgovora
„Alo!“ je ovim povodom juče kontaktirao vlasti u Majdanpeku, kao i prozvanog bivšeg predsednika opštine Majdanpek Dragana Popovića, ali nam je za aktuelnog predsednika Dejana Vagnera rečeno da nije u zemlji, dok se Popović nije javljao na redakciji dostupne brojeve telefona.

Mladen Vladić, nekada uspešni privrednik iz Majdanpeka, koji je progovorio o korupciji lokalnih funkcionera i pranju novca iz opštinskog budžeta, šest godina je bio pod optužnicom za zloupotrebu službenog položaja, dok oni koje je prijavljivao za pranje novca iz budžeta nikada nisu procesuirani.
Vladić je, kako su već pisali mediji, bio na meti bivšeg predsednika opštine Majdanpek Dragana Popovića, za koga je jedno vreme, preko svog preduzeća, prao novac iz opštinskog budžeta.

Irena sa decom

Irena sa decom

Kada se tome usprotivio i javno progovorio, protiv njega je podignuta optužnica za zloupotrebu službenog položaja. Nakon šest godina procesa, tužilac je odustao od krivičnog gonjenja, a Vladić je odlučio da ode iz zemlje i zatraži azil.

„Mi ćemo to zatražiti, to je naše pravo, objasnićemo im šta se desilo, pa neka odluka bude na njima. Neću više nikada dozvoliti da se o mojoj porodici odlučuje iz Beograda“, rekao je Vladić za RT „Vojvodina“ pre odlaska u Švajcarsku. Vladić navodi da je sve vreme vodio bitku sa sistemom i da su s njegovim slučajem bili upoznati i kabineti predsednika Srbije Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

Dodao je da mu niko nije pomogao, već je čak njegova žena, nastavnica klavira u muzičkoj školi, dobila otkaz posle 13 godina rada, i to pet dana nakon što je rodila trojke.
„Ne mogu da dozvolim da moja deca nekome budu meta“, kazala je Barbulović.

Iskorišćeni za političku promociju
- Mladen je godinama posle toga pokušavao da se zaposli, ali je uvek bio sprečen. Njegove izjave su iskorišćene u predizbornoj kampanji SNS-a u Majdanpeku, a sadašnji predsednik opštine nikada nije pozvao Mladena na razgovor, pa ni moju sestru koja je diplomirani pravnik - dodaje njegov šurak Igor i opisuje stanje u azilu: „Možete misliti kako im je sada teško u tom azilu. Deca odrastaju u takvim uslovima jer se u našoj zemlji nikada ne procesuiraju oni koji su krivi, nego se uvek ugroze oni koji na to ukazuju. On je osudio celokupnu vlast u zemlji koja je dozvolila da jedna porodica iz nje pobegne, smatrajući da korupcija i dalje postoji jer se ni problemi koji su nasleđeni nisu rešili“.

Poslednji komentari
  • Ripanjac Vreme: 29.05.2014 08:31h

    Pozdravljam ovu vest! Od kada znam za sebe čekam bolji život koji su svi političari redom obećavali ali se već decenijama ništa ne dešava osim sve većeg krminala i korupcije, obesnih poslodavaca koji bi najviše voleli da radite za njih bez ikakvih primanja. Zato ću svoju decu savetovati da završe neke škole i da odu što dalje od ove pokvarene zemlje, negde gde će živeti život dostojan čoveka!

  • sima Vreme: 29.05.2014 09:02h

    Da li ce i ovu porodicu proglasiti za lazne azilante?!

  • dragon Vreme: 29.05.2014 11:45h

    Veruj mi cak i u azilu imas bolje uslove za zivot nego u majci nam Srbiji,nazalost.Mesecno dobijas 450 franaka po odrasloj osobi,ne znam za decu koliko, plus smestaj besplatno.Ici ces na kurs za jezik i ako ti odobre azil jednog dana inkorporiraces se u njihovo drustvo.Ovde imas platu recimo isto toliko i svakog meseca zajmis da prezivis,bez ikakve nade,pa ti vidi.Srecno vam bilo,cestitam vam na hrabrosti,zelim vam sve najbolje.Kad bi mogli svi kolektivno u azil,a da zemlju ostavimo politicarima,morali bi da rade nesti ili bi pomrli od gladi.

  • Sanja Vreme: 29.05.2014 12:03h

    ako je tačno-a zvuči realno-ima mnogo sličnih nepoželjnih Ljudi u zemlji nepotizma Poremećenih

  • sara Vreme: 29.05.2014 12:34h

    Želim vam svako dobro. Potpuno vas razumem. Nažalos u ovoj zemlji ništa se nije promenilo I neće. Ovo što gledamo I slušamo je samo promocija za stranačke poene. Građani koji su oštećeni korupcijom od opštinskih vlasti, ne mogu pravdu da dobiju I pored dokaze, jer I sudstvo je korumpirano.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP