Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTRESNO

Odbila lekove za tumor da bi postala majka!

Autor: Ekipa Alo! | 22.10.2012 - 00:12:00h | Komentara: 10

Jeleni Trikić (30) iz Prijedora 2007. otkriven je tumor na mozgu. Umesto terapije jakim citostaticima, Jelena je odlučila da postane majka. Pre 15 dana rodila je zdravu bebu, ali su posledice po njeno zdravlje zbog takve odluke veoma neizvesne, piše “Glas Srpske”.

Majka hrabrost: Jelena sa sinčićem Nikolom

Majka hrabrost: Jelena sa sinčićem Nikolom

Tokom trudnoće lečenje tumora na mozgu je obustavljeno, a bolest je u međuvremenu napredovala.


- Do sada sam imala dve operacije i kada sam bila u bolnici na terapijama odlučila sam da hoću da imam dete, koje će moći da mi dođe u posetu. Želela sam da vidim kako je biti majka i suprug me je u tome podržao i bio je uz mene. Srećna sam tek sada, kada svoje dete držim u naručju - ispričala je ova hrabra žena.

Njena velika želja da uprkos bolesti dobije mogućnost da bude majka urodila je plodom. Rodila je zdravog sina Nikolu, koji je na rođenju imao 1.970 grama i sada polako napreduje. Doktor Slobodan Grahovac, koji je obavio porođaj, kaže da je Jelena preskočila sve medicinske norme.

- Njena želja za detetom je nešto neviđeno. Medicina kaže da niko ne može da zatrudni ako ima tumor na mozgu. Jelena je dokazala da nije tako i žrtvovala se za svoje potomstvo. Mi to treba da podržimo i kao lekari damo sve da ona što duže bude sa svojim detetom - kazao je Grahovac.
Poslednji komentari
  • avvf2002 Vreme: 22.10.2012 06:53h

    Kao ssto kissobranije ZA kissu, nego PROTIV kisse, tako ni lekovi nisu ZA bolest nego PROTIV bolesti. Dakle nisu lekovi ZA tumor nego PROTIV tumora.

  • kolubarac Vreme: 22.10.2012 07:10h

    Drzavo dokazi se na ovoj HRABROJ MAJCI da si drzava i pomozi joj.

  • Blek Stena Vreme: 22.10.2012 08:18h

    Mislim sta reci o ovoj hrabroj zeni i njenoj odluci , sad je veoma bitno da da sve od sebe da pobedi tumor jer neophodna je detetu i to mnogo a vama tj redakciji ALO cvaka cast sto ovakvu vest objavljujete i stavljate u prvi plan jer ovo su vesti !

  • duda Vreme: 22.10.2012 08:38h

    Ovo je jezivo i moze svakako da se komentarise: odbila je da se leci, sto nije normalno, a s druge strane, danas sutra, dete ce da lisi majke i normalne porodice. To su slucajevi o kojima treba da diskutuju naucne glave.

  • marija Vreme: 22.10.2012 10:10h

    Jeste jezivo i hrabro,ali i sebicno sa nejne strane Teska je to bolest i vrlo je izvesno da ce dete ostati bez majke koja je i te kako potrebna

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP