Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMEMORACIJA

Odlazak pravog profesionalca

Autor: Ekipa Alo! | 10.11.2012 - 08:02:00h | Komentara: 0

Komemoracija Rašku Kovačeviću, uredniku kulturne rubrike u “Blicu”, održana je juče u prostorijama kompanije “Ringier Axel Springer”.

Veselin Simonović, Milan Vlajčić i Ranko Pivljanin

Veselin Simonović, Milan Vlajčić i Ranko Pivljanin | Foto: Marko Đurica

Pored Kovačevićeve supruge Loke i ćerki Mione i Jovane, kolega, rođaka i brojnih prijatelja, komemoraciji su prisustvovale i brojne značajne ličnosti naše kulturne scene poput Ivana Tasovca, direktora Beogradske filharmonije, Gorčina Stojanovića, umetničkog direktora JDP-a, Radoslava Zelenovića, direktora Jugoslovenske kinoteke, pisca Dušana Miklje....


- Zla sudbina me je poterala da se opraštam od jednog od najboljih prijatelja, ubedljivog profesionalca i sjajnog kolege, koji je imao odgovore na svako pitanje, jer je bio poput hodajuće enciklopedije. Raško je umeo da promoviše mlade ljude koji su kasnije postajali značajni novinari, kao i da prepozna prave vrednosti i odupre se kiču i šundu - rekao je glavni i odgovorni urednik “Blica” Veselin Simonović, koji se prvi oprostio od Kovačevića, dok se u ime kolega iz redakcije prisutnima obratio reporter “Blica” Ranko Pivljanin.

- Veran profesiji, Raško je držao nivo perfekcionizma i nije odstupao od visokih kriterijuma koje je postavljao pred sebe i pred druge. Kulturna rubrika koju je uređivao bila je jedan od najboljih delova naših novina, obavezno štivo kulturnih poslenika i siguran reper onoga što se zbivalo u našoj kulturi i oko nje.
Raškov brif u uglu kulturne strane bio je najbolja preporuka za kulturni događaj na koji ste se sa sigurnošću mogli osloniti, bez pogleda na repertoar pozorišta i bioskopa - rekao je Pivljanin.
Sahrana će biti održana danas u 13 časova na groblju Lešće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP