Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEKA SE ODLUKA O NADLEŽNOSTI

Odloženo suđenje "stečajnoj mafiji"

Autor: Tanjug | 12.03.2015 - 14:35:00h | Komentara: 0

Pripremno ročište u ponovljenom procesu u za slučaj poznat kao "stečajna mafija" nije održan pošto su branioci optuženih stavili predlog da se Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) oglasi nenadležnim za suđenje.

Da li će posle sastanka konačno biti prekinut štrajk?

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

Branioci okrivljenih smatraju da je za postupanje u tom krivičnom predmetu nadležan Viši sud u Beogradu - prvostepeno krivično odeljenje, rekla je za Tanjug portparol suda Tanja Koljenšić.

O tom zahtevu, kako je dodala, odlučiće vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda (Specijalni sud).

Na tu odluku i odbrana i tužilaštvo za organizovani kriiminal, koje je podiglo optužnicu u tom slučaju imaće pravo žalbe Apelaconom sudu u Beogradu.

Pripremno ročište u ponovljenom procesu bilo je zakazano za juče i danas, pošto je Apelacioni sud u februaru ukinuo osuđujući deo presude i naložio da se suđenje ponovi, dok je u celosti potvrdio oslobađajući deo presude.

Suđenje će tako biti ponovljeno za bivšeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića povodom optužbi za krivična dela u vezi sa Poštanskom štedionicom, C marketom i GP Rad.

Ponovo će se suditi i bivšoj sudiji tog suda Delinki Đurđević, bivšem direktoru KEB banke Sekuli Pijevčeviću, advokatu Nemanji Joloviću, Anđelku Biteviću, Milivoju Mirkoviću, Ljubiši Mitiću, bivšem direktoru GP Rad Miljku Živojinoviću kojem je ukinut i pritvor, Zoranu Jovanoviću, Radisavu Jocoviću, i Srboljubu Spasiću.


Pojedine optužbe su odlukom Apelacionog suda pravosnažno odbijene zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Istom odlukom Apelacionog suda, Goran Kljajević, Nemanja Jolović i Sekula Pjevčević oslobođeni su od optužbe da su od 2003. godine do 2006. godine, u Beogradu, izvršili krivično delo zločinačko udruživanje (organizovana kriminalna grupa).

Ovaj postupak je pokrenut pre gotovo devet godina, u aprilu 2006. hapšenjem nekih okrivljenih, a posle je više puta proširen.

Podsetimo, Miljko Živojinović, sin proslavljenog glumca Bate Živojinovića, je pre nekoliko dana obavestio Sud da se neće pojaviti na ročištu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP