Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIK FIRME “SANOMED” JEDINI KOJI BI SE ODREKAO MARŽE

Odreći ću se provizije, a država nek se odrekne poreza!

Autor: E. A. | 23.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

U firmama koje su učestvovale u nabavci medicinske opreme koju su roditelji male Tijane Ognjanović donirali Institutu za majku i dete, a na čemu su, prema nekim navodima, zaradile više od 37 miliona dinara, juče je bilo gotovo nemoguće dobiti odgovor na pitanje da li bi se posle svega odrekli provizije u korist lečenja bolesnog deteta ili zarad nabavke nove opreme za tu zdravstvenu ustanovu.

Tijana Ognjanović nije dočekala transplantaciju srca

Tijana Ognjanović nije dočekala transplantaciju srca | Foto: RAS

Jedino je vlasnik “Sanomeda”, od svih 11 veleprodaja koje su poslednjih dana prozvane u medijima, priznao da bi se rado odrekao provizije ako bi država to uredila nekim propisom.


- Mi sve radimo po zakonu. Smatram da je odlična ideja da se firme odreknu provizije u ovakvim slučajevima, a isto tako bi i država trebalo da se odrekne poreza. Ukoliko bi to bilo moguće zakonski, odrekao bih se tog novca da pomognem bolesnoj deci – kaže za “Alo!” Srđan Kragić, vlasnik firme “Sanomed”, za koju se pisalo da je na razlici između kupovne i prodajne cene zaradila 500.000 dinara.

Za razliku od njega, čelnici ostalih firmi ili se nisu javljali na telefone ili nisu želeli da komentarišu.
- Policijska istraga je u toku i dok to ne bude završeno nećemo ništa komentarisati - kaže Predrag Pejnović, direktor “Filips medicinskog programa” u kompaniji “Gorenje GTI”, koja je prozvana zbog zarade od 11 miliona dinara.

U preduzeću MD IMAGING, koja je, prema pisanju pojedinih medija posle ovog posla teža za 9.200.000 dinara, rečeno nam je da jedino direktor može da daje izjave, ali da je on na godišnjem odmoru i da se vraća u ponedeljak.
U ostalih osam preduzeća koja su učestvovala u nabavci ove opreme za dečju kliniku nisu bili raspoloženi da odgovore, a u tom poslu su još učestvovali “Paroko medical ekvipment”, koji je, kako je objavljeno, na ovom poslu zaradio 3,6 miliona dinara, “Medicon” sa zaradom od 300.000, Promed sa 1.720.000, “Trivax VV” sa 3.400.000, “Schiler” sa 3.000.000, “Maser Tehnogas” sa 4.200.000, “Denta Farm” sa 4.200.000 i “B. Braun Adria RSRB” sa 800.000 dinara.

Inače, policija je počela da saslušava sve ljude koji su bili uključeni u akciju prikupljanja pomoći za malu Tijanu. Tim povodom, pokušali smo da dobijemo komentar od Sandre Kovačić, koja je pokrenula humanitarnu akciju, ali smo ostali uskraćeni za odgovor jer se ona trenutno nalazi na moru. U akciju je bio uključen i glumac Sergej Trifunović, ali ni on nije hteo da odgovori na naša pitanja. Tim povodom smo pokušali da stupimo u kontakt i sa roditeljima male Tijane Ognjanović, ali bezuspešno, jer juče nisu bili kod kuće niti su se javljali na mobilni telefon.

Nebojša i Jelena Ognjanović i dalje se ne oglašavaju povodom najnovijih saznanja o donaciji Institutu za majku i dete

Nebojša i Jelena Ognjanović i dalje se ne oglašavaju povodom najnovijih saznanja o donaciji Institutu za majku i dete | Foto: RAS

Stefanović: Počela saslušanja


Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović, rekao je za RTS ministar policije Nebojša Stefanović, i dodao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra.
- Istragom se došlo do saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti, ali koje zbog istrage ne možemo da saopštimo - rekao je ministar i najavio da će policija svoj deo posla obaviti do sredine septembra i tada obavestiti javnost.

Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 23.08.2014 16:20h

    covek je potpuno u pravu,treba da se odrekne provizije a eksperti iz drzavne uprave ce da mu razrezu porez kao da je tu proviziju naplatio,a i nazivi ostalih firmi budi bog snama,iz imena se vidi da je to sistem tasna masna,mobilni telefon i jedan zaposlen,cast izuzecima,sve neki skraceni,osakaceni i sta ti ja znam kakvi,ali proviziju uzimaju da je to za medalju,a na kraju krivi ognjanovici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP