Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZ SASVIM DRUGOG UGLA GORDANA ČOMIĆ

Odrekla sam se pecanja!

Autor: D. Ramadani | 05.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Gordana Čomić, potpredsednica Skupštine Srbije, oduvek je važila za odmerenu damu u svojim javnim nastupima. Smatra da politika podrazumeva da se dobrovoljno odričete dela privatnosti, a najviše joj nedostaje slobodno vreme, koje bi provodila sa porodicom i prijateljima.

„Punjena piletina,  markiza, torta od banana,  tikvice i patlidžan,  samo su neki od mojih  specijaliteta”

„Punjena piletina, markiza, torta od banana, tikvice i patlidžan, samo su neki od mojih specijaliteta” | Foto: Vesna Lalić

- Nekih sklonosti se morate odreći, u mom slučaju je to pecanje. Ipak, ponešto sam uspela da zadržim tako što sam menjala raspored, ako treba ustanem ranije ili odem na spavanje malo kasnije - započinje Gordana priču za “Alo”.


Ova diplomirana fizičarka rođena je 16. juna 1958. godine u Novom Sadu i izgleda da je taj mesec „taličan“ za nju jer je istog meseca ove godine izabrana za zamenicu predsednika Demokratske stranke.

- Ravnopravnost se, kao i svaka sloboda i pravo, osvaja. Svaka žena koja krene u osvajanje neke uloge na političkoj sceni nailazi na brojne prepreke, od nejasnih kriterijuma u sopstvenoj stranci do nepisanog stava da treba da dokaže da je sposobna za politiku - objašnjava ona.

Gordana Čomić je udata i ima četvoro dece. U kuvanju uživa, a svoje najbliže voli da obraduje piletinom pripremljenom na različite načine.

- Piletina u rerni ucelo i sa različitim dodacima koji joj menjaju ukus, od one sa senfom i umakom od pavlake do punjene ili pečene na soli, pa markiza, torta od banana i razne vrste kiflica, pita i gibanica, tikvica nakiselo i musake od svega i svačega, od plavog patlidžana do mesa - priča Gordana i dodaje da se nada da njena porodica ne trpi zbog poslovnih obaveza.

- Posao podrazumeva da propustite neke trenutke sa porodicom, da ih ponekad zbog obaveza stavite u drugi plan, ali i da napravite plan kako da propušteno nadoknadite i sebi i njima - završava priču potpredsednica Skupštine.

Knjige leče glupost

Gordana tvrdi da je čitanje najbolja zabava koju čovek može sebi da priušti.
- Knjige leče glupost, samoću i teskobu, beskrajan su izvor radosti i saznavanja šta drugi ljudi „sanjaju i šta im se događa“. U mom društvu mrtvih i živih pisaca raznih je knjiga i većini se vraćam na prelistavanje: Mihailu Bulgakovu, Branku Miljkoviću, Ivi Andriću, Džejmsu Džojsu, Danilu Kišu, Vilijamu Blejku, Tomasu Dilanu, Zbignjevu Herbertu, Bohumilu Hrabalu. Svako od nas ima taj neki krug pisaca i knjiga koji ostave trag od prvog čitanja, kad god da se desi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP