Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BORBA PROTIV NASILJA

Održan protest vozača i kontrolora zbog učestalih napada!

Autor: Beta | 09.01.2014 - 09:59:00h | Komentara: 0

Miran protest sindikata u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) zbog niza napada na vozače i kontrolore, održan je jutros u centru Beograda.

pp

Ilustracija | Foto: O. Bunić

Na okretnici autobusa u centru Beograda, na Zelenom Vencu, okupilo se stotinak članova devet sindikata GSP.

Predstavnica reprezentativnih sindikata GSP, Mira Basta rekla je da je današnji protest miran, a da će radikalnije mere biti preduzete ako ne budu ispunjeni zahtevi vozača i kontrolora da im se osigura elementrana bezbednost na radnom mestu.
Kako je upozorila, to znači i moguhnost obustavljanja saobraćaja. U današnjem protestu učestvovali su samo oni vozači koji su slobodni, tako da gradski prevoz radi normalno.
Sindikati su u sredu objavili da na današnjem protestu očekuju izmedju 300 i 500 vozača i kontrolora.
Zaposleni u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) i kod privatnih prevoznika su u sredu ponovo uputili zahtev premijeru i ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću da se "panik-tasteri", GPS uredjaji i video-nadzor u vozilima javnog prevoza trajno povežu s policijom.
To bi, kako smatraju, vozačima i kontrolorima u vozilima beogradskih prevoznika obezbedilo neprekidan nadzor i zaštitu, kao i pomoć policije kada im je potrebna.
Zaposleni u gradskom saobraćaju zahtevaju i da se GPS-sistemom direktno na telefon policije automatski šalje upozorenje o aktiviranju alarma u vozilu kada huligani oštećuju autobuse, piše u saopštenju Sindikata vozača, Sindikata "Sloga GSP", "Solidarnost", "Evrovozač", Saobraćajnog sindikata i Glavnog sindikata za prava radnika.
Zaposleni u javnom prevozu zahtevaju strože kažnjavanje napadača koji, po njihovim rečima, često bivaju osudjeni na minimalne kazne. Oni su ranije najavili da će s protesta zahteve uputiti i ministru pravde Nikoli Selakoviću i predsedniku Privremenog organa Beograda Siniši Malom.
Privremena gradska uprava Beograda je u nedelju najavila da će policajci u civilu dežurati u vozilima na linijama na kojima je bilo najviše incidenata, kao i da će se uvesti video-nadzor u sva vozila javnog prevoza.
Po podacima GSP, 2013. godine je bilo više od 50 napada na vozače i kontrolore u Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP