Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRAD UVODI RED U TAKSI PREVOZ

Oduzeta četiri vozila divljim taksistima!

Autor: B. Jelovac | 25.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

“Taksistima koji su poslovali na divlje u Beogradu oduzeta su četiri vozila u prethodnih 10 dana, napisane 42 prekršajne prijave, a procesuirano je i dvadesetak taksista iz drugih gradova koji su radili u Begradu. To su prvi rezultati akcije uređenja taksi prevoza”, rekao je Siniša Mali, predsednik Privremenog organa Beograda, prilikom obilaska taksista na Aerodromu „Nikola Tesla”.

Siniša Mali sa taksistima na  Aerodromu „Nikola Tesla“

Siniša Mali sa taksistima na Aerodromu „Nikola Tesla“

– Mi smo 12. februara imali sastanak s predstavnicima taksi udruženja na kojem smo identifikovali njihove probleme. Tada smo se dogovorili i da se opet nađemo za deset dana i da razgovaramo o tome kako da rešavamo te probleme. To se odnosi na poslovanje taksista na aerodromu, na rešavanje problema divljih taksista koji rade na ulicama Beograda, kao i na rešavanje nelojalne konkurencije među samim taksi prevoznicima u vezi s davanjem popusta.

Grad će do kraja nedelje usvojiti čitav niz pravilnika o radu taksista i cenovnike koji su vezani za red vožnje sa aerodroma i koji će napraviti pritisak na divlje taksiste - rekao je Mali, navodeći da je napravljen dogovor sa Prekršajnim sudom tako da sada ima dežurni sudija za prekršaje koji će se baviti ovim problemima.

Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz, rekao je da su cene u novom pravilniku promenjene, jer stari sistem nije dao rezultate, te je zato bilo prostora da se oni koji rade nelegalno ugrade u cenu koja je bila 1.800 dinara do Novog Beograda. Grad je sada, kada je reč o vožnji sa aerodroma, napravio šest reona - prvi će biti 1.400, drugi 1.600 i tako po zonama do 6.000 dinara. S druge strane, Aleksandar Bjelić, koji zastupa predstavnike taksi udruženja, rekao je da osim aerodroma, istih problema ima i na autobuskoj stanici, kao i mestima na kojima se odvija noćni život.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 25.02.2014 08:14h

    E,Mali sad si nadrljao...Sad ce ti *divljaci* iz Surcina opet da zovu Chumeta da se pojavi i pita,ko sto pricaju *normalni* taxisti..*..-Koja je ovo opstina...sta trazite vi ovde.* A posto *div;jaci* NISU prijavljeni,/a narod je gledao filmove i zna/ nekome moraju da placaju *zastitu* Zakljucak..pare ostaju/nekome/ u Surcinu.Za svaki slucaj IZVINJAVAM SE svima koji se prepoznaju u komentaru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP