Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPISAN PROTOKOL

Ognjanovići u Institutu za majku i dete: Za šta će biti iskorišćen Tijanin novac!

Autor: Blic.rs | 15.03.2014 - 21:44:00h | Komentara: 4

Predstavnici Instituta za majku i dete i porodica Ognjanović potpisali su juče protokol o donaciji 1,6 miliona evra, koliko je ostalo nakon smrti Tijane (8).

Nebojša i Jelena Ognjanović

Nebojša i Jelena Ognjanović

 Ranije je bilo reči da će za 1,6 miliona evra, koliko je novca preostalo, biti kupljeni aparati za kardiologiju i intenzivnu negu. Međutim, članovi Upravnog odbora bolnice, kao ni direktor dr Radovan Bogdanović sada nisu želeli da iznose detalje protokola, jer kako kažu, “jedna od tačaka tog protokola obavezuje obe strane da do realizacije donacije ne iznose detalje u javnost.”

- Na sednici UO, koja je juče održana sa porodicom Ognjanović, dogovorili smo se da nećemo davati izjave za javnost do konačne realizacije donacije. Protokolom je jasno definisano šta su obaveze Instituta, ali su i implementirane želje porodice Oganjanović. Sve će biti gotovo vrlo brzo, oprema će biti nabavljena u razumno kratkom periodu - kaže dr Dragan Jovanović, predsednik Upravnog odbora Instituta.

Dogovor između roditelja male Tijane i rukovodstva Instituta bio je da deo novca bude uložen u kardiologiju, a deo u opremu na intenzivnoj nezi, kao i na edukaciju dva lekara i stomatologa u inostranstvu. Za ovu bolnicu Nebojša i Jelena Ognjanović odlučili su se zbog iskustva kroz koje su prošli sa svojim detetom.
U razgovoru koji su imali krajem decembra prošle godine i sa ministarkom zdravlja dr Slavicom Đukić Dejanović takođe su predložili da se novac uloži u adaptaciju postoperativnog prostora u Institutu, gde bi se oporavljali svi mališani nakon neke hirurške intervencije. Želeli su da nabave najsavremeniju opremu da bi se i deci u Srbiji obezbedila najbolja nega nakon operacije.
Tijana Ognjanović je bolovala od restriktivne kardiomiopatije i kad se stanje pogoršalo, bila joj je hitno potrebna transplantacija srca koja se u Srbiji ne radi. Za njeno lečenje je pokrenuta velika humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 2,5 miliona evra. Ne dočekavši transplantaciju, mala Tijana je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, a od novca za njeno lečenje preostalo je 1,6 miliona evra.
Poslednji komentari
  • seka Vreme: 15.03.2014 21:59h

    Farsa!!!!!!!!!!!

  • Ceca Vreme: 15.03.2014 22:03h

    Bolje bi bilo da i ne pišete ništa o njima, jer je ovo toliko škakljivo da jednostavno iritira zdrav razum. Neka rade u "tajnosti" i po savestu koju su već pokazali kakva je!

  • Mirko Vreme: 16.03.2014 00:00h

    Tema je jako osetljiva i ne znam kome je bilo u interesu da se u startu bez ikakve dileme ne resi pitanje donacija. Jednu stvar ipak ne razumem. Taj novac je formalno ili ne pripadao maloj Tijani i ne verujem da su donatori srecni sto se na takav nacin postupa sa njim. Takodje, da li ima smisla da se od donacija finansira skolovanje lekara sto je obaveza drzave. Ako se hitno nesto ne uradi po pitanju specijalizacija, ali sa obavezom da odredjeno vreme moraju raditi u Srbiji tesko nama. Ako su nam vodece zdravstvene ustanove zavisne od pomoci donacija to je sramota za sve nas, a prvenstveno zna se za koga.

  • stevan Vreme: 16.03.2014 02:10h

    Drze novac preko godinu dana ,za to su dobili 30 000 evra kamate ,dali ce i to vratiti,kakvi su to ljudi, uzeli su preko milion evra za sebe ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP