Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA SE DEŠAVA?

Ogroman oblak nadvio se nad Krnjačom

Autor: blic.rs | 13.01.2015 - 16:34:00h | Komentara: 1

Čitalac "Blica" poslao je fotografiju, kako je rekao, "čudnog oblaka smoga" na području Krnjače.

Oblak nad Krnjačom

Oblak nad Krnjačom | Foto: blic.rs

Ipak, Gradski zavod za javno zdravlje Beograda tvrdi da nema potrebe za izdavanjem posebnih preporuka za ponašanje građana, te da su ovakve pojave uobičajene za ovo doba godine.

Fotografija je uslikana u Krnjači, a vidi se neobičan "oblak" koji plovi ka Pančevu, piše "Blic".

"To je neki "oblak" kakav nikad nismo videli u životu. Prvo smo mislili da se radi o klasičnom zagađenju vazduha, ali ovo je zaista bilo nesvakidašnje", napisao je čitalac u mejl poruci.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje su za "Blic" rekli da nema posebnih preporuka za ponašanje građana.

 - Gradski zavod za javno zdravlje Beograd prati kvalitet vazduha u Krnjači na dva merna mesta (Blok Grge Andrijanovića 8 i Poljoprivredna škola, Pančevački put 39). S obzirom da u ovom području ima veliki broj individualnih ložišta, konstatovano je blago povećanje koncentracija azot dioksida i suspendovanih čestica, što je očekivano s obzirom na izvore emisije i karakteristične metereološke uslove za ovo doba godine. S obzirom da koncentracije navedenih zagađujućih materija ne prelaze u značajnoj meri utvrđene granične vrednosti, nema posebnih preporuka za ponašanje građana -  kaže se u pisanom odgovoru, na osnovu kog se može zaključiti da nema mesta za uznemirenost građana ovog dela Beograda.

Inače, lokalnu mrežu mernih mesta Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd za sistematsko praćenje kvaliteta vazduha na teritoriji grada čini 18 mernih mesta.

Praćenje kvaliteta vazduha obuhvata merenja koncentracije: sumpor dioksida, čađi, azot dioksida, suspendovanih čestica PM10, suspendovanih čestica PM2,5, ugljen monoksida, prizemnog ozona, benzena i drugih lako isparljivih organskih jedinjenja. Obuhvata i merenje sadržaja teških metala i policikličnih aromatičnih ugljovodonika u suspendovanim česticama PM10, taložnih materija i njihovog sadržaja, kao i specifičnih zagađujućih materija među kojima su formaldehid, akrolein, amonijak i vodonik sulfid.

Poslednji komentari
  • Kosara Vreme: 15.01.2015 09:26h

    Suština koja se nalazi u pozadini i ovog slučaja je što država, a posebno ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, krši Ustav i zakone bez ikakvih posledica. Paradoks je što se gradjanima krše prava, a nakon dugotrajnog sudskog procesa odštetu ponovo plaćaju gradjani. Pri tome postavljeni i imenovani državni službenici ne snose nikakvu odgovornost. U ovom slučaju pravedno bi bilo da Vučić opozove Gašića jer je Ustav prekršen na beskrupulozni način.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP